Europa i Svijet
Keith Langford u grčkom velikanu

Keith Langford u grčkom velikanu

Autor: Teo Cilar

Veliko pojačanje za Euroligaša.

Nakon što je Keith Langford prošlu sezonu proveo u Kini igrajući za Shenzen Leopardse te u Izraelu gdje je branio boje Maccabi Rishon Leziona, ovaj će pakleni šuter karijeru nastaviti u zelenom dresu Panathinaikosa.

Ovaj veteran prošlu je sezonu nakon kineske epizode završio u Maccabi Rishonu koji je na kraju bio na posljednjem mjestu Prvenstva Izraela. Langford je u 12 odigranih utakmica bio najbolji igrač izraelske momčadi s prosjekom od 19.1 poena te 2.8 skokova i 2.7 asistencija. Bez sumnje je kako je PAO dobio jednog odličnog i iskusnog košgetera. Ugovor je potpisan na jednu godinu.

Langford je u svojoj karijeri igrao za mnoge vrhunske europske klubove kao što su Maccabi Tel Aviv, Khimki, Olimpia Milano, UNICS, Virtus Bologna, a sada će na popis dodati i Panathinaikos. 

Podsjetimo kako Langford u riznici trofeja ima i naslov prvaka ABA lige koju je osvojio 2012. godine s Maccabijem na Final Fouru igranom u Tel Avivu gdje su u finalu dobili Cedevitu s 87:77. Langford je bio proglašen za MVP-a Final Foura.