Hrvatska
FOTO: KK Čakovec odao počast preminulom predsjedniku organizacijom turnira

FOTO: KK Čakovec odao počast preminulom predsjedniku organizacijom turnira

Autor: Teo Cilar

Predjsjednik KK Čakovec Mario Vehtersbah-Stojan preminuo je pred godinu dana igrajući košarku.

Prije nešto više od godinu dana iznenada nas je napustio predsjednik KK Čakovec, Mario Vehtersbah-Stojan. Igrajuči košarku sa svojom ekipom, predsjedniku KK Čakovec srce nažalost nije izdržalo. Njemu u čast, prošle je subote 24. veljače održan prvi turnir pod nazivom “Memorijal Mario Vehtersbah-Stojan“ za dječake do 12 godina.

Turnir je svečano otvorio predsjednik KK Čakovec Branko Damjanović koji se u emotivnom govoru prisjetio svog prethodnika, ali i dokazanog zaljubljenika u čakovečku košarku, rekavši kako ovaj turnir reflektira upravo ono za što se Mario zalagao, a to je budućnost košarke. Damjanović je naglasio kako će turnir postati tradicionalan. 

- Vehtersbah-Stojan je živio košarku, a taj svoj žar prenosio je na generacije mladih. Sigurno bi volio vidjeti ove dečke na terenu, istaknuo je Damjanović, zadržavajući suze. Nakon minute šutnje zahvalio se i Marijevoj obitelji što se odazvala ovom turniru naglasivši kako se ovom organizacijom Memorijala, Košarkaški klub Čakovec želio sportskim načinom zahvaliti na svemu onome što je taj sportski djelatnik učinio za klub i košarku u svom gradu.

Uz organizatore turnira domaći KK Čakovec, tu je bio i gradski rival KK Međimurje, KK Grafičar iz Ludbrega i ŠK Tigrići iz Slavonskog Broda.

Sustav natjecanja bio je takav da je svaka momčad igrala sa svakom.

Rezultati: Čakovec-Međimurje 56:67, Grafičar-Tigrići 41:39, Čakovec-Tigrići 44:29, Međimurje-Grafičar 51:42, Čakovec-Grafičar 47:53, Međimurje-Tigrići 44:47.

Vidjeli smo dobru košarku u ama baš svim utakmicama, a na kraju su prvo mjesto osvojili dječaci Međimurja. Drugi je bio Grafičar, a treći Čakovec. Tigrići iz Slavonskog Broda bili su posljednji, ali za utjehu, ostvarili su jednu pobjedu i to baš protiv pobjednika turnira Međimurja.

Pehare i priznanja najboljima uz predsjednika Damjanovića djelio je i Petar Vehtersbah-Stojan, sin pokojnog predsjednika Marija.