Hrvatska
KK Diadora o rizičnosti utakmice: To zasigurno nije utemeljeno na našoj domaćoj publici!

KK Diadora o rizičnosti utakmice: To zasigurno nije utemeljeno na našoj domaćoj publici!

Autor: Branko Tabak

Ulaz na Kup utakmicu s Šibenkom je slobodan, pozivamo svih u srijedu na Bili Brig!

KK Diadora se oglasio priopćenjem vezanim uz nadolazeću utakmicu trećeg kruga Kupa Krešimira Ćosića u kojem će ovaj zadarski drugoligaš dočekati premijerligaša Šibenku. Utakmica se igra u sriedu u dvorani Osnovne škole Zadarski utoci na Bilom Brigu s početkom u 20:30 sati. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Želimo se osvrnuti na jučerašnje natpise pojedinih medija i stranica o utakmici sa Šibenkom koja se igra u srijedu u našoj dvorani na Bilom Brigu. Naime, KK Diadora nikada nije prodavala karte za svoje domaće utakmice i garantiramo da će se takva praksa nastaviti i ubuduće. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje sukladno kapacitetu dvorane. UN Funcuti naš Klub nikada nije posredno ili neposredno zatražili kupovinu karata, koje mi ionako ne prodajemo. Nadalje, dvorana na Bilom Brigu je naš domaći teren i želimo ovu povijesnu utakmicu odigrati na našem parketu, u koji smo zajedno s Osnovnom školom Zadarski otoci uložili maksimalan trud i resurse kako bi zadovoljili svim uvjetima i propozicijama natjecanja u kojima participiramo. Mišljenja smo da kup natjecanje nosi posebnu draž, baš zbog utakmica kao ova koja nas očekuje u srijedu na Bilom Brigu. Jedinstvena je to prilika da se na košarkaškom terenu suprotstave novoosnovani klub iz Druge lige s Premijerligašem dugogodišnje tradicije. Takva utakmica, za naš kolektiv, predstavlja sav mogući honorar za sve učinjeno u nepune dvije godine od našeg osnutka. 

Nalog koji je HKS-ov Povjerenik za natjecanje donio, a kojeg je GKK Šibenka objavila na svojoj Facebook stranici, u kojem se utakmica navela kao rizična, zasigurno nije utemeljen na našoj domaćoj publici. Smatramo da bi HKS kao krovna košarkaška institucija baš ovakve priče trebala podržavati i na njima inzistirati, kako bi se košarka približila svima, ponajprije „malim“ klubovima i sredinama koje egzistiraju skoro pa isključivo na Entuzijazmu volontera – zaljubljenika ove predivne igre. 

Za kraj, još jednom ističemo kako je našem Klubu čast i privilegija organizacija utakmice osmine finala Kupa Krešimir Ćosić, za kojeg gajimo poseban pijetet. Pozivamo još jednom sve u srijedu na Bili Brig i nadamo se pravoj košarkaškoj predstavi i fešti.