Hrvatska
KK Dubrava Furnir: Povratak Čubrića i dolazak Anzulovića

KK Dubrava Furnir: Povratak Čubrića i dolazak Anzulovića

Početak priprema. :

Pripreme za novu sezonu započeli su košarkaši Dubrave Furnir. Trener Vladimir Krstić i njegovi asistenti Mihai Dumitrescu i Krešo Tomaško na prvim treninzima raspolažu s većim brojem igrača iz prošle sezone, a izvjesno je da u ”žuto-crnom” dresu više nećemo gledati Marka Šarca, Josipa Gulama, Marka Proletu i Filipa Šimovića

Navijače Dubrave može veseliti povratak Stipe Čubrića koji se nakon više od godinu dana vraća na parket u želji da nastavi svoju karijeru nakon ozljede koljena. Uvodni dio sezone zbog ozljede propustit će Fran Vujić, a njegova zamjena stiže u liku Roka Anzulovića koji je prošlu sezonu igrao u Hermes Analitici. 

Kako ističe predsjednik kluba Bernard Budimir izvjestan je dolazak dva ili tri igrača sljedeći tjedan koji bi trebali popuniti prazninu koja je ostala odlascima navedenih igrača. Prema njegovim riječima cilj Lavova u novoj sezoni je sredina tablice. Pripremni period prilika je i za niz mladih igrača da svojim radom pokušaju izboriti povjerenje Krstića koji će u ovom pripremnom periodu imati nekoliko kvalitetnih utakmica, a izdvajamo turnire u Dubravi (Šibenka, Zabok, Oberwart, Dubrava Furnir) i Zaboku (Hermes Analitica, Bosco, Dubrava Furnir, Zabok).

Prva pripremna utakmica je zakazana za 22.kolovoza protiv Cibone.

Uoči prvog treninga u dvorani trener Dubrave Furnir je kazao:

”Sezona počinje ranije nego inače pa smo i krenuli nešto ranije. S vremenom će momčad biti ekipirana i pojačana. Sada imamo 12 igrača među kojima su i neki mlađi igrači. U ovom periodu koristimo i vanjske terene Grana Klake, teretanu i naravno dvoranu. Prva dva tjedna će dominirati rad na fizičkoj spremi, a nakon toga se okrećemo košarci i slaganju forme za prvenstvo. Ostali smo bez nekoliko igrača, a evo posljednji nas je napustio Šarac koji je otišao u Austriju. Zahvaljujemo mu na svemu što je dao za naš klub. Bio nam je važan igrač i naravno da nam je žao što smo izgubili kvalitetnog igrača, ali to je sport i svi žele ići tamo gdje ih čekaju bolji uvjeti. Čubrić je imao tešku ozljedu i moramo vidjeti kako će proći ovaj pripremni period, a Anzulovića sam trenirao u Osijeku i jako dobro ga poznajem. U izostanku Vujića vjerujem da će Anzulović biti kvalitetna njegova zamjena”.