Hrvatska
KK Gorica kreće u sezonu oporavka, pomlađenu momčad predvodit će iskusni kapetan Ante Mašić

KK Gorica kreće u sezonu oporavka, pomlađenu momčad predvodit će iskusni kapetan Ante Mašić

Autor: KK Gorica

Definirani su roster i ciljevi

KK Gorica kreće u sezonu oporavka. Nakon ispadanja iz HT Premijer lige Velikogoričani su se okrenuli stabilizaciji kluba i stvaranju temelja za visoke rezultatske dosege u kontinuitetu.

Duško Radović je reizabran za predsjednika, Miron Češkić je preuzeo ulogu glavnog tajnika, Neven Nikolić trenera prve momčadi, a Tonći Mašina sportskog direktora.

Trener Neven Nikolić 

'Roster je zatvoren. Na raspolaganju stručnom stožeru bit će četiri iskusna igrača i to kapetan Ante Mašić, Kristijan Šutalo, Jure Gunjina te Vito Porobić s kojim su pregovori u završnoj fazi. Tu su i petorica klupskih juniora Nikole Piacuna i to Jakov Ninić, Marko Baričić, Fran Stipić, Matej Ružić i Ante Tomić koji su imali radno ljeto u  kampu u Zadru. Njima će se priključiti dva juniora iz zadarske škole košarke Nino Kotrulja i Branko Stojanov, a tu su i prošlogodišnje mlade snage Frano Miloloža, Ivan Oštrić i Stipe Perica. Osim trenera Nevena Nikolića u pripremama momčadi, koje započinju 16. kolovoza, sudjelovat će Nikola Piacun i Miron Češkić. Nakon uvodnog dijela očekuju nas prijateljske utakmice i turniri', rekao je sportski direktor Tonći Mašina te dodao:

Tajnik kluba Miron Češkić 

'Prvi deset dana priprema su Dani otvorenih vrata na koje pozivamo sve zainteresirane igrače da  dođu pokazati svoja znanja i vještine. Ostavili smo mogućnost proširenja rostera, a najbolji put je ovakav izravan način upoznavanja. Termini treninga bit će objavljeni na klupskim Internet stranicama i na našim društvenim mrežama, a o njima ćemo na vrijeme informirati i javnost putem medija.'

Sportski direktor Tonći Mašina

KK Gorica ove sezone nastupa u Prvoj muškoj ligi koja je značajno podignula svoju kvalitetu. Upravo u toj činjenici Goričani vide priliku za stasavanje nove generacije igrača koja će ih vratiti u vrh hrvatske košarke.

'Idemo planski, korak po korak. Tim dečkima ćemo biti mentori i učitelji, pratiti njihov razvoj, slušati ih i pomagati im da i izvan parketa budi kvalitetni ljudi. To se postiže na svakom treningu, utakmici, putovanju, druženju...', zaključio je Mašina i tako jasno dao do znanja koji je glavni cilj momčadi u novoj sezoni.

Ante Mašić