Hrvatska
KK Jazine Arbanasi bez krova nad glavom

KK Jazine Arbanasi bez krova nad glavom

Autor: Branko Tabak

Novi član Premijer lige u 1. kolu prvenstva je domaćin Ciboni. U ovom trenutku nije poznato gdje će se utakmica odigrati.

Poznati su parovi 1. kola Premijer lige u kojemu novi član elitnog razreda KK Jazine Arbanasi dočekuje Cibonu. Gdje? 

Dvorana Jazine ne ispunjava uvjete koje propisuju propozicije natjecanja i treba određene preinake (sustav grijanja), a one poprilično koštaju. Grad s utegom KK Zadar na leđima, koji je u financijskoj dubiozi, to najmanje želi čuti. Mala dvorana na Višnjiku u kojima su Jazine igrale A2 ligu i kvalifikacije ua Premijer ligu neprihvatljive su za ovu razinu natjecanja . Preostala je velika dvorana za koju za sada ne postoji zeleno svjetlo.

Dakle, košarkaši Jazina sredinom srpnja nemaju odgovor na pitanje gdje će igrati svoje utakmice. A kada (i ako) se taj problem i riješi, tek onda se dolazi do zida. Naime, prema projekcijama za prva tri mjeseca natjecanja za sve uzraste klubu je potrebno pola milijuna kuna, a Grad Zadar, kažu nam u klubu, spreman je izdvojiti 120 000 kuna.

- To je nedovoljno. Koliko dobiva KK Zadar? Koliko je kao prvoligaš dobivao KK Sonik Puntamika? Milijunske svote. Kao da čine sve da što prije napustimo ligu. Nisu za nas organizirali svečani prijem nakon ulaska u Premijer ligu, nisu podmirili troškove drugog dijela kvalifikacija niti osigurali sredstva za prva tri mjeseca natjecanja u novoj sezoni, još ne znamo gdje ćemo trenirati i igrati. Ako smo zadarski klub kao i KK Zadar želimo da se prema nama tako i odnose. Osjećamo se diskriminirano i tražimo transparentnost, poručuju iz zadarskog premijerligaša.