Hrvatska
KK Jazine Arbanasi: HKS mora donijeti jednaku odluku za sve lige ili ćemo se zakonski zaštiti

KK Jazine Arbanasi: HKS mora donijeti jednaku odluku za sve lige ili ćemo se zakonski zaštiti

Autor: Branko Tabak

Ne mogu se stvarati nova pravila i nove propozicije.

KK Jazine Arbanasi, čija je prva momčad lider Prve muške lige, objavila je na svom Facebook profilu informaciju o odlukama i zaključcima donesenim na telefonskoj sjednici Upravnog odbora kluba održanoj u petak. 

- UO je zauzeo jednoglasan stav da se Prva liga treba ponovno odgoditi i nastaviti i dovršiti prema jedino važećim propozicijama u svibnju, lipnju ili čak i srpnju i to po ubrzanom sistemu srijeda-subota, a ako to ne bude moguće da se okonča po sadašnjem stanju, tim više jer je odigrano viš od 85 posto ukupnog broja mogućih utakmica ili da se naša liga poništi.

- Za sve lige pod ingerencijom našeg Saveza treba donijeti jedinstvenu odluku, a ne za svaku ligu posebna nova pravila kako nekima bude odgovaralo. Naš klub će se, samo ako to bude nužno, a zbog zaštite regularnosti natjecanja i zakonitosti te važećih propozicija obratiti svim nadležnim institucijama te sudovima, a pogotovo svim medijima jer na nikakve 'nove uvjete ili nova pravila igre' a koja neće biti jednaka primjerice i za HT  Premijer lligu naš klub neće pristati, a niti ce šutjeti.

Ne mogu se sada stvarati 'nova pravila igre' ili pogotovo ''nove propozicije", a koje bi poništile postojeće stanje te bilo koji klub stavile u bolji polozaj za budućnost, a prvoplasirani u gori položaj! Stoga se nadamo da će se liga nastaviti i dovršiti pa makar u lipnju ili srpnju, a ako to ne bude moguće tada je jedino zakonito da se proglasi konačnim sadašnje stanje ili liga poništi - navodi se u priopčenju.