Hrvatska
KK Opus Puntamika: Sezona stabilizacije, oporavka, značajnog pomaka i povratka u Prvu mušku ligu

KK Opus Puntamika: Sezona stabilizacije, oporavka, značajnog pomaka i povratka u Prvu mušku ligu

Autor: BB.hr

Puno lipih stvari..

Bliži se kraju jedna izuzetno uspješna sezona KK Opus Puntamika. Sezona stabilizacije, oporavka, značajnog pomaka i povratka u Prvu mušku ligu.

Tim povodom klub je objavio emotivan status na svom Facebook profilu:

'Sport je jedna velika civilizacijska tekovina, krcata mitova, legendi  i opjevanih uspjeha, dok  na drugoj strani medalje isto tako duboko utkani u povijest sporta su porazi, bolni i bešumni, vječno  sjede i čekaju zaborav. Vrlo lako klubovi poprime takve sudbine, samo ispare i nestanu, rijetki imaju karakter i snažnu kičmu, da nakon što im se štošta prelomi preko leđa nastave gurati naprijed u nadi da će pronaći mir i smisao u pobjedi ili slavnom porazu.

Ne tako davno, ovaj naš sportski kolektiv nije nailazio na gotovo ništa osim poraza poput ispadanja iz košarkaškog ranga kojem sasvim sigurno pripada, te egzodus mladih i djece, tada i tamo je ova zelena obitelj uistinu bila tamnozelene boje. 

No kako to u sportu biva, odgovornost, upornost, požrtvovnost uz puku volju na svim nivoima i u svim kategorijama kluba rezultira ovakvim obračanjem ispunjenim zahvalnošću i poniznošću. Uspjeh u sportu, pogotovo u kolektivnom, uvijek je rezultat više faktora ,kako ljudskih tako sudbinskih i životnih.

U kontekstu posljednje rečenice, krenimo redom….

Zahvaljujemo se svim našim odanim i vjernim sponzorima, bez vas bi to bilo znatno teže. Zahvaljujemo se Gradu Zadru i  športskoj zajednici Grada Zadra na ukazanom povjerenju i višegodišnjoj  suradnji

Nadalje, zahvalni smo na suradnji sa košarkaškim klubom Zadar i gospodinom Denisom Pleslićem koja je iznjedrila dva ubojita beka Tonija Torbarinu i Roka Zdrilića. 

Nastavno na temu suradnje, zahvaljujemo se košarkaškom klubu Jazine Arbanasi na kolegijalnosti i posudbi vrlo važnog, kapitalnog igrača Tonija Devića -Obradovića te ŽKK Zadar čije su kadetkinje surađivale i “sparirale” našim predkadetima. 

Zahvaljujemo se našoj sveukupnoj mladosti na ovogodišnjim uspjesima, Kadetskoj dominaciji u Međužupanijskoj ligi, te sa posebnim naglaskom na predkadete, svježe okupani brončanim sjajem u Kupu Regija, predvođeni trenerom gospodinom Darkom Frakinom. 

Zahvaljujemo se našim ostalim trenerima, redom velika i nezamjenjiva imena zadarske košarkaške tradicije. Kapetan do kapetana počevši sa ditetom kluba gospodinom Ivom Ivanovom koji vodi školu košarke i obnaša ulogu pomoćnog trener seniora,  preko gospodina Stipe Šarlije koji trenira kadete, pa do gospodina Jakova Vladovića koji trenira i vodi seniore i juniore našeg kluba.

Za kraj zahvaljujemo se našim beskompromisnim seniorima, koji su nam pružili sezonu za anale klupske povijesti, gospodi kojim je poraz strana riječ, ove muškarce zbirno možete zvati pobjednicima a pojedinačno imenima: 

Borna Jurela, Marin Prskalo, Toni Torbarina, Roko Zdrilić, Toni Dević-Obradović, Frane Šango, Petar Marić, Borna Brzoja, Angelo Kovačević, Bartol Sikirić, Ivan Šljaka, Lovre Jerak, Rinaldo Bljajić, Roko Zubčić.

U subotu 25.05.2024, završit će naša bajkovita sezona kada naš kapetan Frane Šango podigne pehar prvaka visoko prema nebu tamo gore gdje snovi stvarnost tvore, preostaje nam samo još skrušeno reći beskrajno ti hvala Bože i hvala ti voljeni Zadre', stoji u objavi.

Opus Puntamika u subotu u 20 sati igra utakmicu posljednjeg kola Lige za popunu Prve muške lige protiv KK Pula 1981. Utakmica se igra u Dvorani 3 Sportskog centra Višnjik.