Hrvatska
KK Škrljevo: Šanse protiv Cibone su nam 50 posto, a Tornado će biti uz nas 100 posto

KK Škrljevo: Šanse protiv Cibone su nam 50 posto, a Tornado će biti uz nas 100 posto

Škrljevo u Zadar na završnicu Kupa Krešimira Ćosića ne dolazi na izlet.

Škrljevo u Zadar na završnicu Kupa Krešimira Ćosića ne dolazi na izlet. Iako za protivnika imaju rekordera po broju osvojenih Kup pokala KK Cibonu (sedam puta)  i premda su već ispisali povijest plasmanom na Final Eight igrači trenera Damira Rajkovića žele otići korak dalje.    

- Cibona je bez obzira na sve momčad u kojoj igraju bivši i sadašnji reprezentativci Hrvatske. No, Kup je specifično natjecanje, posve različito od ligaškog. Igramo u Zadru i publika će biti sto posto na našoj strani. Imamo svoje šanse, ali samo ako odigramo na gornjoj granici naših mogunosti. Moramo imati punu odgovornost prema svakoj lopti i ne raditi greške, jer je Cibona momčad koja igra jaču ligu od nas i kažnjavat će svaku grešku. izjavio je iskusni igrač Škrljeva Siniša Štemberger.

Jednako razmišlja i trener Rajković:

- Na ovaj susret četvrtfinala Kupa treba gledati izolirano, liga je nešto sasvim drugo. Senzacija ili ne, utakmica je na 50/50 posto šansi. Cibona je favorit, ali ovo je jedno novo natjecanje a teren je neutralan. Znamo gdje zaostajemo, razliku stvaraju Žorić i Tomas. Naše šanse rastu što ih duže zadržimo u egalu.

Utakmica Škrljevo-Cibona igra se u četvrtak 15. veljače s početkom u 17 sati.