Hrvatska
KK Split: Pet dana, tri utakmice, tri natjecanja

KK Split: Pet dana, tri utakmice, tri natjecanja

Prva bi mogla odrediti tijek ostale dvije.

Nova godina nudi ritam putovanja za košarkaše Split, tek što su se „Žuti“ vratili iz Cetinja (nesretni poraz protiv Lovćena, nakon produžetka) dolazi važno gostovanje u Zaboku, u dvoboju osmine finala Kupa Krešimira Ćosića. 

Dvoboj protiv Zaboka na rasporedu je u nedjelju u 18.30 sati. Momčad Ivice Skelina vratit će se kućama odmah nakon utakmice, tek se malo regenerirati, jer već u utorak (18 sati) slijedi gostovanje kod Adria Oil Škrljeva da bi seriju igranja svaki drugi dan „Žuti“ zaključili domaćom utakmicom protiv Slobode (četvrtak u 19 sati). Potom slijede dva dana odmora i na Gripe u nedjelju od 17.30 u velikom hrvatskom derbiju stiže Cibona. 

- Respektiramo Zabok, svjesni smo da nas čeka teško i neugodno gostovanje. Riječ je o iskusnoj ekipi s nekolicinom mlađih kvalitetnih pojedinaca. Igrali smo prije petnaestak dana, i tada nije bilo lako igrati protiv njih. Moramo biti puno kvalitetniji u obrani, odigrati je na nivou i utakmicu usmjeriti u naš ritam - rekao je Splitov trener Ivica Skelin