Hrvatska
KK Zadar: Ivan Perinčić potpisao trogodišnji ugovor, u stožeru i Toni Dijan

KK Zadar: Ivan Perinčić potpisao trogodišnji ugovor, u stožeru i Toni Dijan

Autor: Branko Tabak

Zadar brzo riješio pitanje trenera.

Ivan Perinčić je novi trener Zadra, potvrdio je KK Zadar. 

Ivan je došao u klub početkom prošle sezone kao pomoćni trener Veljku Mršiću, a u kojoj je dobar dio sezone bio u ulozi prvog trenera zbog Mršićeve odsutnosti uzrokovane zarazom koronavirusom. 

Rođeni Zadranin i sin legendarnog Ćire Perinčića svoj je košarkaški put počeo u KK Zadar kao član legendarne juniorske generacije 77./78. Nakon igračke karijere ušao je u trenerske vode, bio je pomoćnik u Cedeviti Situ Alonsu i Slavenu Rimcu, također je bio pomoćnik do dolaska u Zadar i Veljku Mršiću u hrvatskoj reprezentaciji. Prije svog povratka u Zadar bio je pomoćnik Josipu Sesaru u Gorici, u sezoni 2017./2018. kao glavni trener odveo je Zabok do povijesnog uspjeha, polufinala Kupa Krešimira Ćosića. Suradnju s matičnim klubom Zadrom potpisao je na tri godine.

- Zahvaljujem se upravi kluba na čelu s predsjednikom Mijolovićem na ukazanom povjerenju. Za mene je ovo velika čast i privilegija jer ovaj klub ima posebno mjesto u našoj obitelji. Drago mi je da su ljudi u klubu prepoznali moj rad u prošloj sezoni i u prijašnjim sezonama jer smo dogovorili trogodišnju suradnju. Stvarno sam presretan i ponosan. Zahvalio bi se ovom prilikom i Veljku Mršiću na fantastičnoj suradnji tijekom cijele godine i na fantastičnoj sezoni u iznimno teškim i kompleksnim uvjetima,  rekao je Perinčić za službene klupske stranice.

Kako saznajemo njegovi pomoćnici biti će Domagoj Kujundžić i Toni Dijan