Time-out
VIDEO: Jednoj se Ivani ispunila velika želja, za sve su krivi prijatelji i KK Zadar

VIDEO: Jednoj se Ivani ispunila velika želja, za sve su krivi prijatelji i KK Zadar

Autor: Branko Tabak Photo: Privatni album

Malo nam za sriću triba...

KK Zadar je više od rezultata, to je klub duge tradicije čiju su povijest zajednički pisali domari, treneri, igrači, navijači, obični ljudi… Na pijaci, u kafiću, na tribini, kod brice i na parketu. Baš svugdje.

U Zadru je košarka vezivno tkivo koje ruši barijere dobnih, spolnih, vjerski i ideoloških razlika. One političke tema su za neku drugu priču, neko drugo mjesto i neke druge instance. Te barijere ne mogu zaustaviti činjenicu da je košarka dio identiteta grada, nešto po čemu je Zadar cijenjen i prepoznatljiv i što ga čini drugačijim od ostalih – gradom košarke.

Jedan obični ručnik za plažu donosi nam neobičnu priču koja to dokazuje.

Na adresu KK Zadar nekoliko dana nakon osvojenog naslova prvaka države stigao je email kojeg je poslala Makaranka Lea, bivša košarkašice koja je sve o ovom sportu naučila od mentora Nenada Videke, studentica s privremenim mjestom boravka u Zagrebu, u Studentskom domu na Savi.

„Pišem vam ovaj mail kako bih vas zamolila da budete dio jedne lipe priče, jednog prijateljstva. Naime, mojoj je prijateljici Ivani 18. lipnja rođendan te bi za nju jedini prikladan poklon, koji mi pada na pamet, mogao biti vaš ručnik s natpisom Bog je stvorija čovika, a Zadar košarku jer smo se zbog tog ručnika i upoznale. Visio je na njenom prozoru u studentskom domu te smo preko njega upale u priču i evo postale nerazdvojne. Nažalost, taj isti ručnik joj je ukraden te smo u potrazi za novim već jako dugo“, napisala je Lea koja je poslala i videozapis proslave svog rođendana 1. lipnja kojom je prilikom uz gašenje svijeće na torti naglas izgovorila svoju želju.

„Poželjela sam samo jedno, da Zadar bude prvak, iako sam iz Makarske, i to samo zbog Ivane. Tako da i mi, u neku ruku, imamo dio zasluga za ovogodišnju titulu“, napisala je Lea uz molbu da joj se pomogne u nabavi poklona.


Klub je reagirao ekspresno. Ručnik je prvim autobusom poslan prema Zagrebu ne bi li stigao na vrijeme i bio iznenađenje za proslavu rođendana. Lea je dočekala pošiljku i u međuvremenu primila video čestitku koju je u ime kluba za slavljenicu Ivanu snimio igrač Zadra Maksim Matulina.

„Draga Ivana, ja sam Maksim Matulina košarkaš Zadra i pozdravljam te u ime cijele momčadi i kluba. Želimo ti sretan rođendan! Šaljemo ti jedan mali poklon za koji mislimo da će uljepšati zabavu tebi i tvom društvu i nadam se da ćeš nas doći podržati na našim utakmicama i sljedeće sezone. Vidimo se“, rekao je Maksim u poruci.


Kako je reagirala Ivana dok je u nevjerici gledala video čestitku i primala poklon riječima se ne može opisati. Ručnik je opet na svome mjestu, visi na prozoru njene studentske sobe i priča priču o Zadru gradu košarke, sportu koji spaja ljude u neraskidivom i mnogima nevidljivom lancu ljubavi. A tako malo ljudima za sriću triba…