Hrvatska
KK Zadar poziva sve koji su bili u kontaktu sa zaraženim tenisačem Dimitrovom na testiranje

KK Zadar poziva sve koji su bili u kontaktu sa zaraženim tenisačem Dimitrovom na testiranje

Autor: Branko Tabak

Od spektakla do poziva na testiranje.

Što objava tenisača Grigora Dimitrova da je zaražen koronavirusom znači za KK Zadar? Naime Dimitrov je bio dio košarkaškog susreta između teniskih zvijezda i košarkaša Zadra i u kontaktu s igračima Zadra, djelatnicima kluba, novinarima, navijačima...

Klub se zbog ovakvog razvoja situacije oglasio na društvenim mrežama:

- Jedan od tenisača Adria Toura, Grigor Dimitrov potvrdio je iz Monaca putem društvenih komunikacijskih kanala kako je nakon obavljenog testiranja na COVID-19 pozitivan na isti.

Ovim putem molimo sve navijače i ljude koji su proteklog četvrtka bili na druženju i u izravnom kontaktu s tenisačima, prevencije radi podvrgnuti se testiranju. Također, ovim putem bugarskom tenisaču Dimitrovu želimo brzi oporavak, stoji na službenim stranicama kluba.

Podsjetimo, u četvrtak je održana košarkaška utkmica u kojoj su se Novaku Đokoviću, Borni Ćoriću, Alexandru Zverevu, Grigoru Dimitrovu i Marinu Čiliću priključili i košarkaši Zadra Karlo Uljarević, Jan Palokaj, Dominik Gilbert, Jure Planinić i Duje Brala. U druženju je sudjelovao i Goran Ivanišević. 

Istovremeno Županijski stožer civilne zaštite Zadarske županije je pozvao sve one koji su bili duže od 10 minuta u bliskom kontaktu sa zaraženim tenisačem da odu u izolaciju te se jave nadležnom epidemiologu odnosno svom liječniku obiteljske medicine.