Hrvatska
KK Zadar raskinuo ugovor s Anzulovićem, momčad po naslov ide s Helbichom

KK Zadar raskinuo ugovor s Anzulovićem, momčad po naslov ide s Helbichom

Autor: 057info Photo: 057info

Sedmi poraz u nizu nije opcija

Košarkaši Zadra izvrsno treniraju i spremni su obraniti naslov prvaka, a u tu misiju povest će ih Srđan Helbich, izvijestili su jutros na konferenciji za medije direktor kluba Željko Žilavec i sportski direktor Zvonimir Ridl, javlja portal 057info.

 Dosadašnji trener Vladimir Anzulović zbog zdravstvenih problema neće se moći vratiti na klupu do kraja sezone te je obostrano procijenjeno da je raskid suradnje najbolja opcija.

- Da je to drugačiji posao i da je Anzulović drugačijeg temperamenta, možda bi se mogao vratiti. Ali svi znamo koliki je stres biti na klupi Zadra, u ovakvim okolnostima nastavak suradnje nije moguć, rekao je Žilavec, zahvaljujući bivšem treneru zbog pozitivne reakcije i ostanka u ABA ligi.

Sportski direktor iznio je kronologiju događanja koja su dovela do šest poraza u nizu. Osim izostanka trenera tu je ozljeda Domagoja Vukovića, ali i neki potezi koji ranije nisu bili povučeni.

- Mi smo svjesno išli na spuštanje forme i širu rotaciju prije same završnice, bili smo u nekim utakmicama bez Marčinkovića i Cartera pa to nije veliko iznenađenje. Moram reći da nam je ostao i jedan veliki problem jer se još prije, kada je trener Anzulović to tražio, nije dovelo jednog combo guarda, pa samo u momčadi ostali sa samo dva ball handlera. Poslije su se dogodile neke ozljede i mi smo utakmice izgubili, ali momčad izvanredno trenira, to su momci koji su prošle godine dokazali da su pobjednici i vjerujem da ćemo najprije izboriti finale, a zatim i pohrvati se za naslov u finalu, rekao je Ridl.

Dodatni nemir unio je i dolazak policije u klub zbog, pokazalo se, neutemeljenih prozivki za kaznena djela. Što se tiče financijske situacije, kasni se s dvije rate. Nije ugodno, kaže Žilavec, no malo koji klub u Hrvatskoj ne zaostaje dvije, tri ili više rata u plaćanjima.

-U drugim sredinama oko toga nema velike drame, u nas kao da si na giljotini. Radimo sve da se financijska situacija stabilizira, uskoro isplate zaostaci a potom i obveze do kraja sezone. Želim da nam igrači vjeruju, do sada smo rješavali ovakve probleme, i ubuduće ćemo, poručio je Žilavec.

Što se tiče momčadi, treniraju svi osim Vukovića, koji je izgubljen do kraja sezone. Već prva utakmica četvrtfinala protiv Zaboka trebala bi pokazati da se Zadar vratio na pobjedničke staze. Sedmi poraz u nizu nije opcija o kojoj se bilo tko usudi razmišljati.