Hrvatska
KK Zadar raskinuo ugovore s igračima i Jusupom, a za radnu zajednicu traži pomoć  države

KK Zadar raskinuo ugovore s igračima i Jusupom, a za radnu zajednicu traži pomoć države

Autor: 057info/R.I.

Nakon Cibone i Zadar povukao radikalne poteze.

Ugovori s igračima Košarkaškog kluba Zadar kao i s trenerom Danijelom Jusupom bit će sporazumno raskinuti s 1. travnjem, piše portal 057info.

Takva odluka Uprave i Nadzornog odbora KK Zadar poklapa se s odlukom Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS-a) o završetku košarkaške sezone. Igračima je usmeno najavljeno raskidanje ugovora i oni su to prihvatili, doznajemo od predsjednika NO-a Ivana Mijolovića, koji dodaje kako će idućih dana oni i potpisati raskide ugovora koji su im trebali važiti do 15. lipnja.

Igračima i treneru Jusupu bit će isplaćena plaća za ožujak, a ostat će bez tri plaće koje im je praktički "pojela" zaraza koronavirusom kao i završnicu košarkaške domaće i regionalne sezone. Igrači KK Zadar u ovoj izvanrednoj situaciji nemaju nikakve obaveze prema klubu. Oni koji imaju višegodišnji ugovor nastavit će ga na jesen kada se očekuje početak nove i regularne sezone.

Za radnu zajednicu KK Zadar, 13 zaposlenika, tražit će se prema uputama HKS financijska pomoć iz paketa mjera Vlade. Prema riječima predsjednika NO-a, predali su se zahtjev za sufinaciranje radne zajednice, kako je to tražio Savez i uputio ih na proceduru preko Središnjeg državnog ureda za sport.

Klub će tim za ovu nedovršenu sezonu riješiti financijsku situa