Hrvatska
Regija
KK Zadar započeo s pripremama za novu sezonu. Na treningu nova lica

KK Zadar započeo s pripremama za novu sezonu. Na treningu nova lica

Autor: Paulo Sarić

Taman za igru pet na pet.

Košarkaši Zadra jutros su u okrnjenom sastavu započeli s pripremama za novu sezonu. Želje trenera Nazora da od prvog dana ima kostur momčadi na raspolaganju nisu se ostvarile, dijelom zbog objektivnih okolnosti, odnosno reprezentativnih obveza novopristiglih Karla Uljarevića i Jana Palokaja koji se nalaze na turniru u Kini s hrvatskom reprezentacijom, a dijelom i zbog kašnjenja u slaganju igračkog kadra.

Uvodni dio priprema obuhvaća uobičajeni program za taj interval, a ogledne će utakmice doći poslije – u kratkim je crtama pojasnio plan trener Nazor.

Na prvom treningu dalmatinskog abaligaša prisustvovala su desetorica igrača. Uz Domagoja Vukovića i Juru Planinića koji su i prošle sezone nosili dres Zadra na pripremama su se od prvog dana pojavili iskusni Ive Ivanov te Ivan Siriščević, a priliku da se nametnu u seniorskoj konkurenciji dobit će i mladi Roko Erslan, Mario Fantina, Dominik Zelanto i Edis Korman koji su dobar dio ljeta naporno trenirali pod paskom stručnog stožera zadarskog kluba.

FOTO: KK Zadar

Nova lica su mladi Dubrovčani Filip i Jakov Vujičić te nekadašnji igrač Cibone i Cedevite Josip Popić. Visoki i snažni centar rođen u Austriji na početku svojih zagrebačkih dana slovio je za velikog talenta, ali su ga ozljede usporile da u tinejdžerskim godinama pokaže što zna te bi mu Zadar mogao poslužiti kao novi početak.

Uljarević i Palokaj pripremama će se priključiti nakon povratka iz Kine, dok se dolazak Jamesa Farra očekuje oko 25. kolovoza do kada bi prva momčad Zadra trebala dobiti ozbiljnije konture.