Hrvatska
FOTO: „Ključ uspjeha – svi su disali kao jedan“

FOTO: „Ključ uspjeha – svi su disali kao jedan“

Autor: HKS

Hrvatska U-20 reprezentacija stigla je u Zagreb, umorna, ali zadovoljna ostvarenim rezultatom.

Nakon jučerašnjeg finala, U-20 reprezentacija odmah se zaputila prema Hrvatskoj. Stigli su momci oko 9 ujutro, umorni, ali zadovoljni. Mali žal za tim finalom postoji, ali kad se podvuče crta – cilj je ostvaren.

- Kada smo krenuli, stavili smo cilj pred sebe da se vratimo u A diviziju i to smo i ostvarili. Dečki su zaista bili briljantni u finalu sve do poluvremena. Onda se jednostavno dogodila ta dekoncentracija, ali prvenstveno taj jedan slijed ozljeda i svega što nas je pratilo kroz cijeli turnir u tom je finalu došlo na naplatu. Međutim, to definitivno ne umanjuje naš uspjeh i ono što smo napravili s obzirom na činjenicu da znamo koliko smo imali otkaza. Ovi dečki su stvarno povukli i nadomjestili to jednim zajedništvom i dobrom igrom. Iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu su davali svoj maksimum i impuls da možemo napraviti taj korak i vratiti se u A diviziju. To smo i ostvarili – rekao je Damir Rajković, izbornik hrvatske reprezentacije do 20 godina.

Trener Škrljeva se posebno osvrnuo na jučerašnji finalni susret.

- Što se tiče finalne utakmice, mislim da smo imali dobar ritam, da smo jako dobro ušli u utakmicu, pogotovo u drugoj četvrtini. Nakon toga se dogodila ozljeda Ljubičića (slomljen mali prst), koja nas je jako poremetila. Jednostavno se vidjelo da u drugom poluvremenu Rumunjskoj nismo mogli parirati na centarskim pozicijama. Oni su još k tome ušli u neke zaista lude šuteve. Zabijali su teške trice, gotovo sa osam metara, mi smo se možda tu malo i pogubili. Bila nam je smanjena rotacija. Moramo znati da mi od druge utakmice protiv Mađarske nismo imali sto posto ni Radovčića jer je imao rupturu bedrenog mišića. Međutim on je to vukao i igrao na svoju vlastitu odgovornost što je stvarno dokaz onome što sam rekao – da su svi disali kao jedan i silno željeli taj uspjeh. Mislim da zato ova srebrna medalja ima zlatni sjaj. To trebamo oplemeniti sljedeće godine.

Ova generacija je zaista imala sjajnu kemiju u momčadi.

- Osobno mislim da smo u početku postavili jasne kriterije i da su dečki te kriterije stvarno ispoštovali. Naglasak smo stavili na rad i htjeli smo obrambeno izgledati kao prava ekipa. Mislim da smo to i uspjeli. Izgubili smo prvu utakmicu, odnosno našu trinaestu utakmicu i to samo treću i četvrtu četvrtinu. Zadnju utakmicu smo odigrali možda i našu najlošiju obranu. To nam je bila neka vodilja da smo imali parametre u igri koje smo tražili da oni ispoštuju. Mislim da smo samim time i postavili hijerarhiju unutar momčadi kao i da smo u Roku Badžimu imali lidera reprezentacije koji je definitivno sve dobro kontrolirao i vodio momčad kroz sve pripreme i ovaj cijeli turnir – zaključio je izbornik Rajković prilikom povratka u Zagreb.