Hrvatska
Knego: Bandić me prisilio da odem s mjesta direktora Cibone

Knego: Bandić me prisilio da odem s mjesta direktora Cibone

'Kako je Cibona ostala bez ičega'

U intervjuu za Večernji list Andro Knego progovorio je o brojnim temama pa i o tome kako ga je gradonačelnik Zagreba doveo na mjesto direktora Cibone, ali ga i prisilio da ode s te pozicije. 

Za jednu od svojih većih životnih pogrešaka Andro će otvoreno reći da je bio dolazak u Cibonu na mjesto direktora 2010. Jer, u to vrijeme je bio zaposlenik Ministarstva vanjskih poslova, čega se olako odrekao. 

- Ljubav prema klubu koji mi je puno dao bila je jača od svega. Kada sada gledam, mogao sam otići u još neku diplomatsku misiju, no ja sam prihvatio poziv gradonačelnika Bandića. Prigodom jedne njegove posjete Milanu, kada sam ja pomogao da se taj grad pobratimi sa Zagrebom, Bandić me nagovorio da se prihvatim tog nezahvalnog posla. Jer, kada sam preuzeo klub službeni dug je bio 55 milijuna kuna, no kasnije se pokazalo da je između 80 i 90 milijuna kuna. Ako se ne varamo, isti čovjek ga je doveo i do ostavke na istom radnom mjestu. 

– Da, baš tako. Bandić me prisilio da odem. On je tražio da Gradu predamo klupske nekretnine po puno nižoj cijeni no što su one vrijedile i da će Grad onda vratiti dug Zagrebačkoj banci koja je imala hipoteku nad tim nekretninama. Ja to nisam dopustio pa sam morao otići zajedno s cijelim Predsjedništvom da bismo došli Bandićevi ljudi, neko tročlano predsjedništvo, i izveli to isto. I tako je Cibona ostala bez ičega, bez svojih nekretnina.

Cijeli intervju pročitajte ovdje.