Time-out
Knjiga "Povijest španjolske košarke" 'ugostila' Marka Popovića

Knjiga "Povijest španjolske košarke" 'ugostila' Marka Popovića

Autor: Branko Tabak

Ovo je, dugoročno gledajući, značajnije od trofeja.

"Historia baloncesto ES" naslov je knjige koja je koja je doživjela svoje treće, prošireno izdanje.

Riječ je o knjizi u kojoj više od 300 govornika priča priču o povijesti španjolske košarke. Među njima si Francesc Nino Buscato, Juan Antonio Corbalan, Juan Antonio San Epifanio, Ricky Rubio, Palau, Pau Gasol i mnogi drugi.

U ovom izdanju knjige pojavljuje se i donedavni hrvatski reprezentativac, igrač Fuenlabrade - Marko Popović

- U knjizi govorim o Endesa ligi, nekim trenerima, Juan Carlosu Navarru, Luki Dončiću i još ponekim igračima. Tu je i osvrt na sjajnu prošlogodišnju sezonu Fuenlabrade, rekao je za Basketball.hr Popović.

Poznato je da Španjolci ulažu ekstremne napore ne bi li generacijama iza sebe ostavili sportsku literaturu u kojoj slave svoje sportaša i sport u cjelini. Veliku pozornost daju i igračima koji su svojim igrama podignuli kvalitetu nacionalnih natjecanja. Ovoga puta to je Marko Popović.

Zanimljivo je prisjetiti se i autorskog dvojca Vicente Azpitarte i Jose Manuel Puertas koji su napisali knjigu o Luku Modriću "Sin rata", dok je Biografiju "Ivan Rakitić, novi arhitekt Camp Noua" objavio njihov kolega Alberto Fernández. I sve to prije velikog uspjeha Hrvatske na Svjetskom prvenstvu i prije nego je svijet u Luki Modriću prepoznao ekstra klasu. Danas, kada Luka ima ujedinjene sve nagrade koje jedan nogometaš može dobiti, autori knjige su otišli korak dalje, proširili izdanje, preveli knjigu na japanski jezik...

Zbog svega toga pojavljivanje Popovića u knjizi koja govori o povijesti španjolske košarke doseg je ravan osvajanju trofeja. Ma i više od toga.