Time-out
Kod Šarića je ‘Uvik isto’: Šibenski NBA-ovac i njegova obitelj glavni likovi dokumentarca

Kod Šarića je ‘Uvik isto’: Šibenski NBA-ovac i njegova obitelj glavni likovi dokumentarca

Dario Šarić inspiracija je mnogima, ne samo u sportskom smislu. Recimo filmašima.

Naime, šibenski NBA-ovac, odnosna cijela njegova obitelj, glavni su ‘likovi’ dokumentarnog filma ‘Uvik isto’, redateljice Slavice Šnur, koji će pretpremijerno biti prikazan 20. kolovoza na tvrđavi Barone, a isti je uvršten i u program ovogodišnjeg Vukovar Film Festivala, koji će se krajem rujna održati u gradu na Dunavu, piše Šibenski portal. 

Šarići i redateljica upoznali su se 2017. godine, kada je i pala ideja o snimanju filma o ovoj poznatoj šibenskoj sportskoj obitelji.

– Ovo je film o obitelji Šarić. Obitelji čiji se svaki član u određenom trenutku profesionalno bavio košarkom; obitelji koja na prvi pogled djeluje disfunkcionalno i uvijek na rubu svađe. No to je samo privid. Njihov oblik komunikacije posve je prirodan za Dalmatince, kao i njihov dinamičan temperament i neposrednost. Specifično u Darijevoj obitelji je, kako i sami kažu ‘Sve je uvik isto’. Život ovih ljudi prožet je neimaštinom, teškim radom, ponosom i poznatim dalmatinskim dišpetom. S kakvim su se žarom borili na parketu, tako se bore i na ‘životnom terenu’. Rezultat toga je stabilna financijska situacija i bezbroj sportskih priznanja. Ipak, kako Dario luči uspjehe na parketu  NBA lige, oni i dalje žive isto, skromno, pošteno, vrijedno, bučno, veselo i samozatajno – stoji u opisu filma.

Zvuči zanimljivo. Uostalom, kada su Šišiji u pitanju, ne može biti dosadno.