Hrvatska
Koji Hrvat će na Avellino u finalu FIBA Europa Cupa?

Koji Hrvat će na Avellino u finalu FIBA Europa Cupa?

Autor: Branko Tabak

Hrvoje Perić u odlučujući susret ulazi s 10 poena viška ispred Drage Pašalića.

Prvi finalist FIBA Europa kupa je talijanski Avellino koji je i u drugoj utakmici polufinala bio bolji od Bakken Bearsa. Nakon klimave pobjede na svom parketu (75-72) Talijani su u Danskoj pokazali pravu kvalitetu. Do odmora su stekli 15 poena prednosti, u trećoj i dobrom dijelu četvrte četvrtine popustili pod naletom Danaca koji su poveli 72-71, da bi u završne tri i pol minute pokazali zbog čega su favoriti ovog polufinalnog para.

Kyrylo Fesenko (19), Ariel Filloy (18) i Jason Rich s 15 poena bili su najefikasniji kod Avellina. U danskoj momčadi prednjačio je Darko Jukić sa 17.

Večeras ćemo saznati ime drugog finaliste ovosezonskog izdanja FIBA Europa kupa. Drugi talijanski predstavnik, aktualni prvak države, Venecija gostuje kod nizozemskog Groningena. Talijani imaju 10 poena viška iz prvog susreta. Već sada se zna da će hrvatska u finalu imati jednog predstavnika. Hoće li to biti Hrvoje Perić (Venecija) ili Drago Pašalić (Groningen) bit će poznato oko 22 sata. Utakmica počinje u 19.30 sati.


Hrvoje Perić - Foto: fiba.eurobasket