Regija
Koji su dometi "vječitih rivala" u novoj sezoni?

Koji su dometi "vječitih rivala" u novoj sezoni?

Pogled iz Beograda.

Nakon skoro dva mjeseca pauze i kraja natjecanja u Košarkaškoj ligi Srbije prve treninge su održali beogradski crno i crveno bijeli. Kada se vidi tko je, odnosno koliko je igrača bilo na prvim treninzima te kakvi su planovi u vezi igračkog kadra i ambicije za nadolazeću sezonu, čini se u potpuno različitom raspoloženju.

Na treningu Partizana koji je po prvi put vodio Miroslav Nikolić bilo je tek osam igrača od kojih su trojica na probi. Jedan od njih je Đorđe Tresač, bivši bek šuter Spartaka iz Subotice koji je poznatiji po nekim nespretnim izjavama nego po košarkaškom umijeću. Tu su i Vuk Obradinović, razigravač koji nije imao zapaženu ulogu u srpskim klubovima i Aleksa Novaković krilni centar koji je u prošloj sezoni nastupao za L´Aquila Basket.

Kako je Vanja Marinković ozlijeđen, od prošlogodišnjih igrača trening su odradili Andrić, Majstorović te Tanasković i Jovanović koji su rijetko dobivali priliku iako su svoj talenat potvrdili u mlađim kategorijama reprezentacije Srbije. Centar Jamie Skeen koji je u Partizan došao iz kosovske Peći, te bivši play New Mexico State sveučilišta Ian Baker stižu 13. kolovoza. Obrad Tomić, pojačanje crno bijelih iz Kaknja stavit će se na raspolaganju treneru Miroslavu Nikoliću kad mu završe obveze u reprezentaciji BiH.

Nikad teža situacija u bivšem europskom prvaku reklo bi se i čini se da će bez obzira na najavljena pojačanja domet ove momčadi biti borba za 4. mjesto, u najboljem slučaju, dok će svaka pobjeda u EuroCupu biti uspjeh.

S druge strane na treningu Partizanovog vječitog rivala atmosfera potpuno drugačija. Prvi trening odradilo je 13 prvotimaca, a nedostajali su samo Branko Lazić, koji je na pripremama reprezentacije i James Feldeine koji će se ekipi priključiti za nekoliko dana.

Foto: KK Crvena zvezda mts

Među ovih 13 igrača svoje mjesto su našla i 4 igrača iz FMP-a i to Aleksa Radanov, Dejan Davidovac, Stefan Lazarević i Dragan Apić za koje još nije sigurno za koji će tim nastupati.

Prema riječima mladog trenera Dušana Alimpijevića Zvezdine ambicije ostaju iste, a to su trofeji u ABA ligi, kupu i prvenstvu Srbije. U Euroligi nema rezultatskog imperativa. Clj je dostojanstveno predstaviti srpsku i regionalnu košarku. Alimpijević je istakao da je jako zadovoljan s dvije činjenice.

- Pripremljenost igrača je na zavidnoj razini. Uspjeli smo stvorili jako kvalitetnu i perspektivnu jezgru od domaćih igrača koji ćemo nadograditi s dva, tri kvalitetna stranca, zaključio je mladi strateg Crvene Zvezde.

Ti igrači bi trebali stići u roku od 10 do 15 dana, kako je naglasio prvi čovjek Crvene zvezde Nebojša Čović.

Kako sada stvari stoje razlika u kvaliteti igračkog kadra je nikad veća u korist regionalnog prvaka koji će biti jedini pravi konkurent jakoj ekipi Cedevite u borbi za ABA trofej i plasman u Euroligu.