Hrvatska
Kolektivna deblokada Splita, večer Maja Kovačevića

Kolektivna deblokada Splita, večer Maja Kovačevića

Autor: Branko Tabak

Još jedna gostujuća pobjeda 'žutih', Škrljevo i dalje bez pobjede.

Započeli su košarkaški Splita sezonu s četiri kombinirane pobjede (3 u ABA 2 ligi, 1 u HT Premijer ligi), a onda im se, prema riječima trenera Vladimira Anzulovića dogodila kolektivna blokada. Poraženi su od Cedevite 2 na Gripama prilično lako i uvjerljivo.

Mladi je stručnjak vrlo brzo odblokirao svoje igrače koji su povezali dvije nove gostujuće pobjede, Sutjeska u Nikšiću i večeras Škrljevo.

Splićani su tijekom cijelog susreta bili bolja i konkretnija momčad te su upisali uvjerljivu pobjedu 74-89. Tek u zadnjoj četvrtini domaćini su ublažili poraz i izbjegli katastrofu. Split je nakon prve četvrtine imao +7, nakon druge +17, a uoči završne +25.

Maj Kovačević je imao svoju večer. Postigao je 22 poena uz 6 skokova, 3 asistencije i jednu osvojenu loptu. Mateo Kedžo je dodao 14, a Jamel Morris 13 poena. Achraf Yacoubou je bio najefikasniji kod domaćina s 20 poena. Corey Spense je dodao 14, a Filip Krajina 11.

Škrljevo je u svim elementima igre bilo ravnopravan protivnik, čak su i nadskakali goste, ali šut je večeras prevagnuo. Podbacili su domaćini s linije slobodnih bacanja, a u šutu za dva poena nisu mogli parirati Splićanima koji su imali 68 posto uspješnosti. Momčad Damira Rajkovića, jedno od najugodnijih iznenađenja prošle sezone, u novu je krenula s tri poraza. Istina, ni raspored ih nije mazio, no u svim su utakmicama padali prilično lako. To je već podatak koji bi trebao brinuti.