Hrvatska
Regija
Koliko će dugo Vladović izbivati?

Koliko će dugo Vladović izbivati?

Autor: Paulo Sarić

Jedan od najtrofejnijih igrača u povijesti zadarske košarke propustit će većinu regionalne sezone.

Na današnjoj konferenciji za medije povodom početka četvrtog izdanja Zadar Basketball Tournamenta nije bilo govora samo o najjačem pripremnom turniru u Europi, već je trener Aramis Naglić kazao i nekoliko rečenica o trenutnom stanju u KK Zadar. Imao je dvije vijesti. Jednu sretnu i jednu tužnu. Započeo je sa sretnom koja se ticala dovođenja mladoga i talentiranoga bivšeg igrača Zagreba i nekadašnjeg omladinskog reprezentativca Luke Božića u redove Zadra.

- Dovođenje Luke Božića definitivno je dobra stvar za klub. Riječ je o mladome, ambicioznome igraču i B reprezentativcu koji će nam sigurno pomoći ove godine. Dobro je imati takvog igrača u redovima Zadra. Luka će biti u sastavu već za utakmicu s Bayernom – započeo je trener Naglić.

A onda mu je osmjeh naglo nestao s lica, što je nagovijestilo da će idući dio obraćanja biti dramatičniji. I za sve ljubitelje košarke u Zadru i depresivniji. Jedan od najiskusnijih u redovima dalmatinskog abaligaša i stožerni igrač Zadra, Jakov Vladović, stradao je u susretu protiv Union Olimpije kada je doskočio na nogu suparničkog igrača i ozlijedio već načeti zglob. Iako su se svi oko kluba nadali da će se problem brzo sanirati, dodatni su pregledi otkrili da je ozljeda teže prirode i da će zahtijevati višemjesečni oporavak.

- Kapetan Vladović izbivat će s terena dva do tri mjeseca zbog neizbježne intervencije na zglobu noge. To je prilično velik udarac znajući da nam je on u završnici prošloga prvenstva bio među najboljim igračima, a igra i na poziciji playmakera koja je jako osjetljiva. Ali, na te stvari ne možemo utjecati. Ja se nadam da će liječnička intervencija proteći najbolje što može i da će biti spreman za drugi dio sezone. Ne želimo biti negativni. Samo pozitiva. Dobre stvari se nikada ne događaju lako, do njih treba doći napornim radom i vjerujem da će na koncu sve biti dobro – pokušao je srebrni Olimpijac u što optimističnijem tonu javnost informirati o teškom udarcu za KK Zadar.

Ipak, svom izrečenom optimizmu unatoč, saznajemo da je situacija ozbiljnija od prikazane i da bi oporavak jednog od najtrofejnijih igrača u povijesti zadarske košarke mogao potrajati i puno duže nego se trener Naglić nada. Vladović je sa spomenutim zglobom imao velikih problema i prošle sezone, te se neslužbeno može čuti da se puno realniji rok za njegov povratak u prvi sastav kreće oko pet ili šest mjeseci.

Iz kluba su poručili da će se u što kraćem roku donijeti odluka što i kako dalje i hoće li se pristupiti kupovini novih igrača ili će se ući u rizik i dati prilika onima koji se otprije nalaze u kadru. Naginje se prvoj opciji te bi Zadar u narednim danima trebao dobiti još jednog, ako ne i dva igrača.