Sponzorirani članak
Time-out
Koliko lopta utječe na dobar šut?  Dobar izgovor za poraz ili univerzalni izazov svih košarkaša

Koliko lopta utječe na dobar šut? Dobar izgovor za poraz ili univerzalni izazov svih košarkaša

Autor: Sponzorirani članak Photo: PR foto - licencirana fotografija

Zašto je izbor lopte važan?

Lopta, kao i sama igra ispod obruča, prošli su kroz brojne izmjene još od vremena davne 1891. kada je James Naismith, učitelj tjelesnog odgoja na Springfield Collegeu u Pennsylvaniji, osmislio košarku.

Ovaj nadaleko omiljeni sport upravo zbog evolucije lopte s vremenom je postao puno dinamičniji, a sama lopta, složit će se NAJVEĆI znalci, jedan je od bitnih faktora prevage pobjednika.

Zašto je izbor lopte važan?

Rekvizit u prošlosti obilježen lošim odskokom, novi moderan sjaj dobio je uporabom dotad nepoznatih materijala, novim Hole-in-One dizajnom s udubljenjima, po uzoru na lopticu za golf, ali i prepoznatljivom narančasto-crnom bojom.

S novom loptom igrači su „driblanjem“ postali brži, igra energičnija, a ljubitelji ovog sporta oduševljeni. Od tada do danas igra je zadobila veliki broj obožavatelja, a lopta nastavila svoj razvojni vijek. Tijekom godina izmijenjene su boje, veličine i težina predmeta koji je igračima zadao nove slatke muke.

Naime, iako su pravila košarkaške igre u svijetu profesionalne košarke univerzalna, ono što razlikuje lige i igru preostali su uvjeti na terenu, a upravo je lopta jedan od njih.

Kako ovoga ljeta osigurati prednost i pronaći loptu po svojoj mjeri za sigurnu pobjedu?

Ako ovoga ljeta želite pobijediti u igri ispod obruča, NAJVEĆI znalci će reći, izbor lopte ne bi trebalo prepustiti slučaju. Dobar odabir kvalitetnog terena, sportske opreme, a prije svega i same lopte, povećat će vaše šanse da preuzmete pobjednički tron hakla.

Jeste li vi profesionalni igrač ili košarkaški početnik, amater, ovoga ljeta nije važno, jer u širokom asortimanu Decathlona nalazi se za svakoga ponešto.

Više od tri tisuće proizvoda košarkaškog asortimana namijenjenog muškarcima, ženama, ali i djeci, dostupno je po najboljim cijenama na tržištu u Decathlonovim trgovinama u Zagrebu, Osijeku, Varaždinu, Rijeci, Puli, Zadru i Splitu te putem online trgovine.

One koji ljetuju ipak malo južnije, pravo iznenađenje očekuje u Makarskoj gdje je ovaj NAJVEĆI sportski znalac otvorio i svoj pop-up store s ograničenim asortimanom prilagođenim morskim radostima.

Stoga, zaputite se već danas u svoj najbliži Decathlon i obratite se za pomoć NAJVEĆIM znalcima u izboru svoje pobjedničke lopte.