Hrvatska
Kombinirani sastav Cedevite bolji od ruskog Eniseja

Kombinirani sastav Cedevite bolji od ruskog Eniseja

Autor: KK Cedevita

Pripremna utakmica hrvatskog prvaka.

Nakon 6 dana na Rogli u Sloveniji Cedevita je odigrala prvu pripremnu utakmicu. Izabranici trenera Jure Zdovca slavili su protiv ruskog Eniseja iz Krasnojarska 74:68 (26:15, 41:40, 56:52). 

Na startu petorka Cherry, Perković, Bajo, Nichols i Stipanović. Na klupi Katić, Musa i Žganec, uz goste na pripremama Smajlagića, Slavicu, Kaštropila i Mira Bilana koji čeka inozemni angažman.

Zbog lakše ozljede pauzira je Antonio Jordano koji je na Rogli. Džanan Musa priključio se nakon reprezentativnih akcija s BiH Cedeviti na dan utakmice, a za par dana stižu Murphy i Johnson.

Ukić, Krušlin i Ramljak čekaju Eurobasket s reprezentacijom Hrvatse, dok u Zagrebu po posebnom programu treniraju Arapović i Buljević. Zbog silnih startnih izostanaka ova pobjeda je tim zvučnija, ponajprije jer je Enisej odigrao već niz 

utakmica i dugo je na pripremama, sa Zabianom Dowdelom, Anthonyjem Hillardom ili Octaviusom Ellisom između ostalih. 

Cedevita: Smajlagić-, Cherry 13, Katić 5, Nichols 14, Perković 3, Slavica 2, Musa 8, Bajo 3, Žganec 5, Stipanović 14, Kaštropil-, Bilan 7

Večeras je za Ruse najviše zabio Zakharov, 16 koševa.

Jure Zdovc bio je zadovoljan nakon prve pripremne utakmice: 

- Zadovoljan sam pobjedom jer kod mene je bitno da se uvijek traži pobjeda. Sigurno su teške noge ali to nema veze jer imamo kvalitetu, iako nemamo dosta igrača iz rostera pa moramo kombinirati. Nije bilo loše nakon ovih 5, 6 dana priprema, držim da igrači polako shvaćaju što ja tražim od njih. Taktički mladi igrači imaju dosta rezerve, stariji to brže povezuju. Iskreno nije bilo loše i zadovoljan sam pobjedom.