Hrvatska
Kome smeta Jugoplastika? Rađa 'poludio': Gadite mi se vi neostvareni jadnici

Kome smeta Jugoplastika? Rađa 'poludio': Gadite mi se vi neostvareni jadnici

Autor: Branko Tabak

Mural koji je izazvao skandal u Splitu.

Umjesto fešte, skandal. Veliko nezadovoljstvo među navijačima Splita i građanima grada pod Marjanom izazvala je odluka gradskih vlasti da se 'prepitura' mural napravljen u čast Jugoplastike, najboljeg kluba 20. stoljeća u Europi.

Mural je nastao prije 15-ak dana u Dominisovoj ulici nedaleko Dioklecianove palače, a pao je šaptom političkom odlukom u trenutku obilježavanja 30. obljetnice od prvog europskog naslova Žutih.

Stanari iz susjedstva su porukama na istom mjestu iskazali svoje negodovanje na potez gradskih vlasti.


KK Split je pozvao autore da ponovno oslikaju mural, ali na Gripama, a predsjjednik Stručnog savjeta HKS-a, legenda spliskih žutih, Dino Rađa nije birao riječi u obraćanju vlastodršcim na svom službenom Facebook profilu:


- Sramota

Gadite mi se jadnici neostvareni koji nikad u zivotu niste nista napravili. Najveci uspjeh van je predizanje clanske iskaznice neke stranke. Jedino sta znate je prodavanje crvene i crne magle da prikrijete svoja sranja. Ne smeta van sta dom omladine nije dovrsen vec 40 godina, ne smeta van stadion i bazeni koji se raspadaju, ne smeta van “metro” sta vozi jednog ipo covika dnevno, ne smeta van sta triba uru vrimena liti za proc kroz luku, ne smeta van sta 20 godina ne mozete spojit Trogir i Omis, ne smeta van nedovrsena arena vec desetak godina, ne smeta van Marjan koji ste nemaron devastirali. Ali van smeta NAJVECI SPORTSKI USPJEH U POVIJESTI GRADA. Niste zasluzili da van iko dodje na proslavu. Ja prvi nebi dosa da nije Boze, Srete, Sobina i onih par iljada istinskih ljubitelja koji ce doc u nedilju u dvoranu pozdravit ekipu. Bljak", napisao je Rađa.