Time-out
Komedija u Turskoj: Nakon sudačke kompenzacije u njihovu korist otišli u svlačionicu

Komedija u Turskoj: Nakon sudačke kompenzacije u njihovu korist otišli u svlačionicu

Autor: Paulo Sarić

Perasoviću naređeno povlačenje momčadi s terena

Nezadovoljstvo suđenjem možemo vidjeti u svakom sportu i u svakoj ligi na svijetu, no rijetko kad ono preraste u išta više od verbalnih ispada. Izuzetak su vruće mediteranske zemlje, mentalitet čijih građana ih često tjera da krivce traže tamo gdje ih nema i da svaku pogrešku na svoju štetu shvate osobno. Doduše, on im također ne dozvoljava ni da olako pređu preko izrabljivanja i nečasnih radnji.

Rijetko se takve situacije vide dok momčad ili ekipa koja se nalazi u vodstvu izvlači deblji kraj, a u pravilu se reagira tek nakon što se izgubi prednost. Još rjeđe se vide nakon sudačke odluke – u tvoju korist.

No, upravo se to dogodilo u jučerašnjem susretu između Anadolu Efesa i Beşiktaşa. Krajem druge četvrtine suci su dosudili prekršaj u napadu igraču Efesa na što je klupa domaćih burno reagirala i zaradila tehničku pogrešku. Premda su suci već u idućem napadu vratili loptu turskom Euroligašu, vodstvo kluba je naredilo treneru Perasoviću da povuče svoju momčad s parketa.

Prekid je trajao nekoliko minuta, a na koncu su se igrači Efesa vratili i zahvaljujući junaku Brownu pobijedili košem u zadnjoj sekundi. Ipak o rijetko viđenoj sceni priča se širom košarkaške Europe, a da se striktno držalo slova na papiru susret je trebao biti registriran pobjedom gostujućeg sastava koji bi tako izborio plasman u finale.

- Ne želim puno pričati o tome što se dogodilo. Ja moram poštivati odluku kluba. No, ujedno mislim da suci nisu pokazali jednaku razinu poštovanja prema meni kao prema gostujućem treneru. Oba trenera bi trebali biti jednaki, a na to uvijek upozoravam na sastancima sa sudačkom organizacijom. Postojeći odnos treba promijeniti – riječi su Perasovića nakon utakmice.

Ne ulazeći u opravdanost odluke niti ispravnost sudačkih procjena donosimo vam video da sami stvorite vlastiti sud.