Hrvatska
Regija
Kontrolom skoka Igokea doskočila do pobjede nad Cibonom

Kontrolom skoka Igokea doskočila do pobjede nad Cibonom

ABA liga

Košarkaši Cibone poraženi su od Igokee u 12. kolu AdmiralBet ABA lige rezultatom 82-72. Ozljedama prošarana ekipa Cibone odigrala je sasvim dobru utakmicu, ali nedostajalo je malo čvrstine i koncentracije za pobjedu. 

Najbolji strijelac u redovima Cibone bio je Mateo Drežnjak (4sk, 2as, 1 ukr) sa 17 poena, pratio ga je Amar Gegić (4sk, 1as) s 15 te Danko Branković (4sk, 2 ukr) s 12 poena.

Nakon utakmice trener Vladimir Jovanović je izjavio: “Čestitam ekipi Igokee na pobjedi, zaslužili su to. Ključ je bila druga četvrtina u kojoj smo gubili skokove, primali otvorene trice i nismo se mogli prilagoditi njihovoj obrani. Kasnije smo se vratili u egal, ali ponovno su kontrolirali skok, nismo koristili pametne faulove. Sve to mora biti bolje da bi se pobijedilo u gostima, iako ima segmenata igre s kojima možemo biti zadovoljni.” 

Trener gostiju Dragan Bajić ovako je komentirao utakmicu: “Čestitam momcima na pobjedi. Također želim Ciboni i Vladi Jovanoviću sve najbolje u nastavku sezone u svim natjecanjima. Oni su opasna ekipa u tranziciji i ako im se dopusti da igraju u ritmu tim mladim momcima raste samopouzdanje i postaju jako opasni. Nismo odradili sve da im zaustavimo kontru, primili smo dosta poena iz tih napada. Na kraju smo odradili sve ostalo kako treba i to je presudilo, kada smo na svom nivou sigurno da postajemo opasni za svaku ekipu.”

Standings provided by SofaScore LiveScore