Hrvatska
Regija
Koprivica o ABA ligi: Najlakše je riješiti pitanje ispadanja, jednostavno se proširi liga

Koprivica o ABA ligi: Najlakše je riješiti pitanje ispadanja, jednostavno se proširi liga

Autor: R.I. R.i.

Veći problem je vrh tablice.

Vladimir Koprivica, cijenjeni stručnjak i kondicijski trener košarkaša Partizana, izjavio je da se ABA liga suočava s dva velika problema.

- Najlakše se riješiti problem ispadanja iz lige. Jednostavno se može donijeti odluka da se ABA liga proširi, pa da sljedeće sezone ispadne veći broj ekipa. To je bezbolno i možda pravedno, jer u ABA ligu trebaju ući oni koji su to zaslužili, ali da nitko ne ispadne jer to nije riješeno na parketu, rekao je Koprivica Tanjugu.

Koprivica ističe da će odluka o prvaku ovisiti o rješenju situacije u Euroligi te smatra da se ABA ligu tu neće  puno toga pitati.

- Pitanje je kako će se klubovi odnositi prema tome, kakav će stav zauzeti. Partizan bi bio prvi i bez obzira na posljednje kolo. Moguće je više rješenja, ali dva su osnova. Ili će se sezona poništiti ili će priznati Partizanu da je bio najbolji u regularnom dijelu. S tim se vjerojatno neće složiti klubovi koji su imali šansu da zauzmu to mjesto nakon doigravanja. Sve je neizvjesno. Ja sam u Partizanu i da ga proglase prvakom, to nije isti osjećaj kao kada to zaslužite na terenu, naglasio je Koprivica.