Hrvatska
Kordić: Alkar na putu prema doigravanju

Kordić: Alkar na putu prema doigravanju

Hermes Analitica u posljednja četiri kola Premijer lige ulazi s malim olakšanjem iako još nisu osigurali ostanak u ligi.

Hermes Analitica u posljednja četiri kola Premijer lige ulazi s malim olakšanjem iako još nisu osigurali ostanak u ligi. Specifična situacija je pred sastavom Zvonimira Mravka kojeg bi dvije pobjede u ove četiri utakmice praktički odvele u doigravanje, a jedna pobjeda bi trebala biti dosta za ostanak u društvu najboljih. Subotnji gost (15.00h) Analitičara u Domu Dražena Petrovića je Alkar iz Sinja kojeg odnedavno vodi Srđan Helbich koji je najveće trenerske uspjehe napravio s VERN-om otkud je u sastav Hermes Analitice došao i Filip Kordić.

 ”Srđan nas sigurno jako dobro poznaje dok je bio u Zagrebu. Ja samo osobno dvije godine s njim radio u VERNU-u. Vidi se da je podigao Alkar u posljednjim utakmicama i gledao sam utakmicu protiv Cibone gdje su igrali stvarno lijepo. Malo im je falilo da pobjede Cibonu, a dolaze kod nas pod pritiskom pobjede. Mi smo svjesni koliko nam je značajna ova utakmica, i ne samo ova već sada želimo pokušati dohvatiti i doigravanje”..kaže Kordić koji se prisjetio i prvog ovosezonskog susreta u Sinju.

 ”Imali smo priliku doći dolje do pobjede, ali su domaćini u završnici sretno s linije slobodnih bacanja stigli do pobjede. Tada nam je posebno nezgodan bio Tonko Vuko koji igra na poziciji tri ili četiri i prilično su nas razvukli po terenu. Amerikanci im daju poseban štih i sigurno nas čeka teška utakmica. Mislim ukoliko ponovimo igru iz Zadra i protiv Vrijednosnica Osijek da smo onda jako blizu pobjedi”.

Upravo je posljednja pobjeda protiv Vrijednosnica bila veliko olakšanje:

 ”Imali smo veliki pritisak zbog niza poraza, a najviše zbog domaćeg poraza od Kaštela. Sada imamo veliko samopouzdanje i želju da uz ostanak u ligi dohvatimo doigravanje što bi bio sjajan rezultat”