Hrvatska
Korona na Gripama

Korona na Gripama

Autor: Branko Tabak

Zaražen je jedan igrač.

Priopćenjem za javnost KK Split je potvrdio prisutnost koronavirusa u prvoj momčadi. Zaražen je jedan igrač splitskih žutih. 

- Obavještavamo javnost da je jedan igrač KK Splita pozitivan na Covid-19. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR) identitet zaraženog igrača nećemo objaviti. KK Split će u suradnji s epidemiološkom službom Nastavnog zavoda za javno zdravstvo izvijestiti o narednim potezima. Također, o svim detaljima KK Split je izvijestio Hrvatski košarkaški savez i vodstvo ABA lige. U dosadašnjem dijelu rada KK Split je provodio sve epidemiološke mjere, sukladno uputama svih nadležnih službi, stoji u priopćenju.

Cijela momčad i stručno vodstvo su u izolaciji, slijede testiranja nakon kojih će se znati kako i kada nastaviti dalje s aktivnostima. 

Problemi su ovo s kojima će se susretati i HKS i ABA liga tijekom sezone na koje valja imati spremne odgovore. Posebno je izazovno organizirati ovosezonsko natjecanje ABA lige. Slučajevi zaraze unutar ekipa u natjecanju u kojem sudjeluju klubovi iz pet država pod znak pitanja dovode i turnirski (balon) sustav natjecanja kakav je trenutačno na snazi u NBA ligi.