Hrvatska
Košarka, biznis i Daleka obala u dalekoj Maleziji

Košarka, biznis i Daleka obala u dalekoj Maleziji

Autor: KK Split

"Žuti" su poraženi u finalu Seri Mutiara Champions Cupa.

Bolji je s 80:73 (16:16, 19:24, 22:16, 23:17) bio kineski Beijing. Širko je sa 16 koševa bio najbolji strijelac, Kalajžić je imao sedam asistencija, a Špaleta sedam skokova.

 - Bili smo hendikepirani u rotaciji bez Marčinkovića i Kanaeta, a Scott je nastupio unatoč velikoj glavobolji. Čestitam momcima na sjajnom predstavljanju kluba i Hrvatske, a organizatoru hvala na pozivu - kazao je Splitov trener Ante Marović.

 Split: Scott 15, Kanaet 2, Vrgoč, Špaleta 7, Širko 16, Kalajžić 8, Kedžo 13, Omrčen, Marić 2, Marčinković, Najev 6, Jukić 4.

Osim što su na turniru u Maleziji "žuti" plijenili igrom, bilo je i kvalitetnih dogovora. Sastali su se managing direktor Seri Mutiara Develpoment Sdn Bhd gospodin Datuk Benny Hoe, glavni izvršnik direktor gospodin Tan i direktor Splita Robert Andrijić. Inače, ta korporacija angažirana je na projektima u Australiji, Afirici i Kini, a zahvaljujući angažmanu veleposlanika Kreše Glavača postoji interes i prema Hrvatskoj. Što se sportskog aspekta tiče načelno je dogovore plan za organizaciju kvalifikacijskog turnira za nastup na sljedećem Seri Mutiara Champions Cupu. Domaćin kvalifikacija bit će Split, na Gripama bi se za jedno mjesto borilo nekoliko europskih i kineskih ekipa, a pobjednik ide u Kuala Lumpur. Inače, krajem listopada u Hrvatsku stiže tajvanski Fubon, bit će smješteni u Splitu odakle će putovati na utakmice s našim klubovima, a g. Datuk je za siječanj sljedeće godine najavio dolazak na Gripe ekipe Matrix U-20.

A bilo je i veselja i pjesme! Bravo žuti!