Hrvatska
Košarka na travi, nogomet u bazenu, plivanje u – dvorani

Košarka na travi, nogomet u bazenu, plivanje u – dvorani

Autor: Paulo Sarić

Dogovorena suradnja zadarskih sportskih klubova.

Zanimljiva vijest dolazi sa sjevera Dalmacije. Sportski klubovi iz Donatovog grada dogovorili su suradnju te će najmlađi Zadrani od jeseni imati priliku kombinirati košarkaške, nogometne i plivačke treninge. Vijest je objavljena na službenim stranicama NK Zadar, a s provedbom bi se trebalo krenuti kroz dvadesetak dana.

- Postigli smo načelni dogovor da ćemo s NK Zadar imati suradnju kakvu već njegujemo s klubovima iz ostalih, prije svega bazičnih sportova. Sve je još uvijek u začecima i trenutno smo u fazi upisa i formiranja grupa – rekao je Alen Zdrilić, trener u Školi košarke Zadar - osnovna je ideja da djeca mlađeg uzrasta dođu u kontakt s ostalim sportovima kako bi promijenili ambijent i radili s drugim trenerima. To je prije svega vezano za bazične sportove poput atletike, gimnastike i plivanja.

Kome je namijenjena suradnja?

- U suradnju će biti uključena djeca najmlađe dobi, znači predškolci i djeca koja pohađaju niže razrede osnovne škole. Naši najmlađi članovi. Polaznici škole nogometa NK Zadar bi nekoliko puta godišnje trebali doći kod nas na Višnjik, kao i mladi košarkaši na nogometne treninge ne bi li se razbila monotonija i promijenio ambijent – kazao je izbornik muške košarkaške reprezentacije do 15 godina.

Sam ritam „razmjene“ još uvijek nije usuglašen, no na prvu zvuči kao jako zanimljiva ideja. Kako roditeljima, tako i samoj djeci koja će imati priliku upoznati se s radom u nogometnom okruženju. Zadar ipak nije samo Grad košarke, o čemu svjedoči i činjenica da su četvorica srebrnih s nedavno završenog Svjetskog prvenstva ponikli upravo u NK Zadar.

Školi košarke Zadar ovo neće biti prva suradnja s kolegama iz ostalih sportova. Naglasak je na povezivanju s bazičnim sportovima, prije svega plivanjem.

- Imamo suradnju s plivačkim klubom što se pokazalo jako dobrim potezom. Naši klinci dva puta godišnje odlaze na bazen i rade s trenerima plivanja, a isto tako i mladi članovi Plivačkog kluba Zadar dolaze kod nas i rade „na suhom“ – otkrio je Zdrilić.

Zadovoljni suradnjom su i u nogometnom drugoligašu koji se premijerno uključuje u projekt.

- Ovo je novi projekt naše Škole i jako smo zadovoljni što već od rujna krećemo u realizaciju. Hvala kolegama iz Škole košarke Zadar i Plivačkog kluba Zadar s kojima smo vrlo brzo pronašli zajednički jezik. Siguran sam da će suradnja biti na obostrano zadovoljstvo i, što je najvažnije, na zadovoljstvo naše djece – rekao je Marko Pinčić, voditelj Škole nogometa NK Zadar za službene stranice kluba.

Najmlađe Zadrane očekuje zanimljiva jesen…