Hrvatska
Regija
AUDIO: Košarka, pa otvorenje Adventa

AUDIO: Košarka, pa otvorenje Adventa

Dvostruki program Cedevite za nastavak dobrog niza.

Nakon pauze zbog igranja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine, hrvatski prvak Cedevita nastavlja s utakmicama. Raštrkani su bili momci Jurja Zdovca proteklih desetak dana. Za Hrvatsku su nastupali Filip Krušlin, Toni Katić i Ivan Ramljak, pomoćni trener Dražen Orešković bio je u toj ulozi i u reprezentaciji, Džanan Musa i Andrija Stipanović branili su boje BiH, dok su mladi Antonio Jordano i Darko Bajo prošlog vikenda s juniorima Cedevite igrali na juniorskom turniru ABA lige.

- Imali smo dosta igrača pod nekim opterećenjem. Zamijenili su sredine, a danas je prvi trening da smo se kompletirali. No, istina je da smo se barem mi treneri i nekoliko igrača malo odmorili od ovog ritma. Sad nas opet čeka težak period i svaka je utakmica je bitna, počevši od subote - izjavio je slovenski stručnjak.

Cedevita u subotu u 17 sati u sklopu desetog kola ABA lige u Domu sportova dočekuje MZT, dok će dan kasnije na istom mjestu ugostiti Split.

- Dolazi nam ekipa koja ima nevjerojatan napadački talent i koja nema što izgubiti. To su na neki način najteže utakmice. Imam neki optimizam, ovih su par dana momci stvarno radili dobro i kvalitetno i, ako će biti ta energija i na utakmici, mislim da ne bi smjeli imati problema – dodao je Zdovc.

Vitamine u prosincu očekuje težak raspored.

- Ja to i ne gledam. Gledam da se previše ne opterećujem, jer se moraš koncentrirati na utakmice koje slijede. Idemo iz utakmice u utakmicu. Imamo dobru atmosferu. Završili smo prvi dio s dvije-tri pobjede koje su nam dale samopouzdanje i sigurnost i želimo nastaviti u tom ritmu.

Jedan od najboljih igrača zagrebačkog sastava ove sezone, Andrija Stipanović, nastavio je s dobrim partijama i u reprezentativnom dresu te se spreman i motiviran okreće klupskim obvezama.

- Nas petorica smo se vratili s reprezentativnih utakmica te nas sad čekaju novi izazovi - rekao je startni centar Cedevite i reprezentacije BiH Andrija Stipanović i dodao - moramo probati nastaviti tamo gdje smo stali. Nadam se da nam ovih deset dana bez zajedničkih treninga neće puno naškoditi i dat ćemo sve od sebe, prije svega mislim na energiju, da nadoknadimo nedostatak neuigranosti. Nadam se pobjedama protiv MZT-a i Splita kako bismo nastavili pozitivan niz.

Cedevita je prije reprezentativne pauze upisala tri pobjede zaredom, gostujuću pobjedu kod Torina, domaću protiv Mornara i gostujuću kod Jazina, a nakon subotnje utakmice s MZT-om čitava će ekipa zajedno s upravom, i stručnim stožerom otići na otvorenje već tradicionalnog Adventa u Zagrebu.