Hrvatska
Košarka se vratila u Jazine!

Košarka se vratila u Jazine!

Autor: Paulo Sarić

Cibona je na hercegovački pogon došla do prve pobjede u Premijer ligi.

KK Jazine Arbanasi poraženi su u svom debiju u HT Premijer ligi od Cibone rezultatom 66-71. Pred 1500 gledatelja u hramu košarke momčad Nevena Plantaka pružila je jako dobar  otpor favoriziranim Vukovima koji su nastupili bez trojice najboljih domaćih igrača – Luke Žorića, Marka Tomasa i kapetana Marina Rozića, no na koncu je razlika u kvaliteti presudila pa su dva boda otišla u Zagreb.

Nošeni energijom s tribina košaraši Jazina prvih su šest minuta odigrali u egalu s neusporedivo renomiranijim protivnikom, no Cibona tada radi seriju 0-9 i odvaja se na prvu osjetniju prednost, da bi se napad poslije toga tricom Čorića odvojila i na prvo dvoznamenkasto vodstvo (14-24), s koliko se i otišlo na mali odmor. Trener Subotić u drugoj je dionici odlučio pružiti priliku mladim snagama pa su na teren izišli Karlo Uljarević i Mate Mandić, a šansu je dobilo i novo litavsko pojačanje Deividas Bušma. Jazine su se držale na pristojnom zaostatku sve do 18. minute, no zahvaljujući neusporedivo većoj širini Zagrepčani tada rade novu seriju pa u svlačionice odlaze s ravno 20 koševa prednosti (28-48).

Iako se očekivalo da ćemo u nastavku gledati istu priču i daljnji rast prednosti Vukova, pogotovo nakon što je od prve minute treće četvrtine zaigrao Hall, to se nije dogodilo. Sredinom treće dionice raspištoljio se Butorac i inicirao seriju domaćina 13-3. Na to se nadovezala publika i odjednom je utakmica postala potpuno drugačija. Prednost gostiju se topila, u redove Cibone je ušla nervoza, pa smo makar nakratko opet svjedočili starom duhu Jazina.

Gosti su se držali na desetak koševa prednosti sve do sedam minuta prije kraja kada Jazine Arbanasi rade seriju 10-2 i prilaze na samo tri koša zaostatka na oduševljenje publike. Dvije minute prije do isteka susreta. No, tada tricu zabija Bilinovac, da bi pobjedu Cibone potvrdio večeras izvrsni Andrija Čorić koji je cijelo vrijeme nosio svoju momčad.

Upravo je Čorić bio najefikasniji u redovima pobjednika s 19 koševa, a ruku mu je dao Josip Bilinovac sa 16 poena od čega čak četiri trice. Najbolji u redovima Jazina bio je Marin Zrnić s 22 koša, a treba istaknuti i vrlo dobrog Butorca koji je ubacio 18, uz osam skokova.