Hrvatska
Sponzorirani članak
Košarkaki kamp Basketball Adventure Novigrad 2024

Košarkaki kamp Basketball Adventure Novigrad 2024

Autor: BB.hr Photo: PR foto - licencirana fotografija

Šutiraj kao Danko

Tvrtka „3 point tree“ u vlasništvu proslavljenog košarkaša i dugogodišnjeg NBA skauta Danka Cvjetićanina uz pomoć KK Novigrad organizira ljetni košarkaški kamp za mlade košarkaše iz cijele Europe. Kamp će se održavati u dva termina po sedam dana (16.6.2024. – 22.6.2024 i 6.7.2024. – 12.7.2024.). Glavno središte većine aktivnosti je Gradska dvorana u Novigradu.

Ciljana skupina kampa su mladi košarkaši i košarkašice iz cijele Europe od 13 do 16 godina starosti, koje se želi privući kroz niz marketinških aktivnosti, ponajviše kanalima preko društvenih mreža, ali i lobiranjima kod klubova, saveza i košarkaških djelatnika s kojima je Danko u kontaktu kroz godine rada kao NBA skaut. Predviđeni broj polaznika u svakom terminu je oko 60.

Veliku ulogu u privlačenju polaznika igraju trenerska imena i program rada osmišljen za poučan ali i zabavan način. Košarkaški program će u nešto većoj mjeri biti posvećen šutu i puno će se raditi upravo na tom segmentu igre. Glavni trener je Andrej Tesla, trener s dugogodišnjim iskustvom u radu s mladima i trener koji je odgojio mnoge proslavljene košarkaše (Dario Šarić, Mario Hezonja, Ante Tomić, Kruno Simon…). 

Pored Andreja Tesle glavnu riječ će voditi i Danijel Lutz, trener s velikim iskustvom u radu s mladima, internacionalnom karijerom, kao i s iskustvom individualnog rada s NBA igračima Bojanom Bogdanovićem i Ivicom Zubcem. 

Trenerski tim će upotpuniti dva mlada trenera iz Ljubljane i KK Novigrad, Marko Cvjetićanin i Niko Andrilović, koji će ujedno pokriti eventualne jezične barijere s polaznicima iz Slovenije i Italije. 

Pored košarkaških trenera dio tima je i Sergej Sain kondicijski trener koji je zadužen za pravilno zagrijavanje prije treninga, kao i istezanja poslije treninga te će kroz praktična predavanja učiti polaznike kako paziti na svoje tijelo i kao prevenirati moguće ozljede.

Pored samih treninga i košarke cilj kampa je i edukacija polaznika kroz radionice i predavanja o zdravoj prehrani sportaša, fizičkoj pripremi i psihologiji u sportu. Predavanja će održati gosti predavači. 

Osim edukativnih predavanja organizirati će se i jedan cijeli zabavi dan tj. odlazak u Aquapark, kao i obilazak grada Novigrada. Ostalo vrijeme između treninga i predavanja će biti popunjeno zabavnim sadržajem za kojeg su zaduženi animatori kampa (filmske večeri, kvizovi i dr.). Cjelodnevne zajedničke aktivnosti će polaznike animirati na zajedništvo i druženje i tako razvijati i njihove socijalne vještine. Vrijeme koje će provoditi sami pred ekranima će biti svedeno na minimum.

Smještaj polaznika i osoblja kampa će biti u turističkom naselju Valamar Lanterna, gdje će biti omogućen i smještaj za eventualnu pratnju (roditelje polaznika). Polaznici će biti smješteni u apartmanima s četiri do 6 ležajeva ili prema želji u hotelu Tamaris.

Cilj kampa nije samo košarka tj. košarkaški treninzi i obuka polaznika već i edukacija, ali i upoznavanje s gradom kroz puno zabave i smijeha. Namjera nam je da kamp postane prepoznatljiv kako po kvalitetnom sadržaju tako i po atraktivnoj lokaciji i postane redovan svako ljeto uz još više polaznika.

Motiv za organizaciju kampa je došao sasvim slučajno u razgovoru Danka i Miroslava i nije puno trebalo da se krene u realizaciju, jer se dijeli ista ljubav prema košarci koju se želi prenijeti na mlade i pružiti im jedno iskustvo koje će pamtiti kroz cijeli život. Tko zna možda neki od njih jednog dana postanu uspješni košarkaši, a kamp bude jedno iskustvo koje će mu pomoći na tom putu i gdje će steći dugogodišnje životne prijatelje.

Sve detalje oko programa kampa se može pronaći na Internet stranici kampa kao i profilima na društvenim mrežama.