Time-out
Košarkaš s diplomom i humanitarac - Marko Arapović

Košarkaš s diplomom i humanitarac - Marko Arapović

Autor: KK Cedevita

Nakon teške ozljede patelarnog ligamenta prošle sezone Marko je vrijedno učio.

Utakmica 9. kola A skupine Eurokupa 7Days Uniks Kazan - Cedevita bila je posvećena projektu One team Eurolige/Eurokupa, suradnje i pomoći košarkaša i onih koje takva pomoć diže na razinu više. 

Cedevitin ambasador One team projekta je već više sezona Marko Arapović koji surađuje s udrugom Down. Marko je fenomenalan primjer sportaša koji osim košarke ima i ono nešto što ga izdvaja. Nedavno je diplomirao na Sveučilištu Libertas, sada je stručni prvostupnik sportskog menadžmenta. Nakon teške ozljede patelarnog ligamenta prošle sezone Marko je vrijedno učio.

 - "Zbog ozljede mogao sam se maksimalno posvetiti zadnjoj godini na faksu. Prve dvije godine nije mi bilo lako i u puno navrata došlo mi je da prekinem svoje obrazovanje, ali sam u tim kriznim trenucima kod kuće uvijek imao poticaje da završim studij pa se sada, s diplomom, osjećam kao svoj čovjek. Cijelo to vrijeme maksimalno sam bio posvećen košarci, ali sve slobodno vrijeme koje nisam provodio s prijateljima ili djevojkom Ivom iskoristio sam za učenje". 


 Isto tako je puno vremena provodio sa djecom iz udruge Down 21 u programu One team i KK Cedevite. 

 „To je prekrasno. Mislim da je to ono što upotpunjuje sport jer kad možeš pomoći nekome kome je pomoć potrebna i to je sjajno. Kad vidite izraz lica te djece koja rade s nama iz udruge Down 21 i brojnih drugih udruga širom Europe to zapravo pokazuje koliko malo treba tim ljudima da bi bili veseli i koliko malo im mi svog vremena trebamo pružiti, a to njima puno znači. Ne postoji nijedan igrač u Europi kojemu je to teško. To je vrhunska organizacija i mislim da se to treba nastaviti. Rezultati su vidljivi. Sjećam se još prije dvije godine kad smo mi igrali Euroligu da su razne udruge dolazile na gostujuće i naše domaće utakmice. Mislim da se ljudima podiže svijest o bolestima koje zahvaćaju te ljude. Mi im se tako približavamo kao igrači, a njima to jako puno znači i samim time im pomažemo.“,  rekao je Arapović.