Time-out
Košarkaši Borova posjetili djecu sa posebnim potrebama

Košarkaši Borova posjetili djecu sa posebnim potrebama

Pune ruke darova.

Članovi Košarkaškog kluba „Borovo“ posjetili su OŠ Josipa Matoša u Vukovaru, koju pohađaju djeca sa posebnim potrebama te im uručili prigodne darove. 

„Djeca su očekivala posjet košarkaša pa su se pripremili s pitanjima, ali sigurna sam da će nas još ispitivati o njima. Oni su, unatoč svojim ograničenjima, djeca koja vole sport i natjecanje i ovo je izvrsna prilika da se upoznaju s košarkom. Raduju se svakoj aktivnosti i u slučaju susreta na koji su izazvali dečke, biti će strašni protivnici“ – istaknula je ravnateljica škole Mirela Posarić. Dio je ovo projekta nove uprave kluba koja želi osnažiti djelovanje u zajednici i skrenuti pozornost na najranjivije skupine društva.

 „Zaista nam je drago što su naši mladi košarkaši dobili priliku upoznati ovu prekrasnu djecu. Bilo je tu zanimljivih pitanja – kako su narasli tako visoki i da li zbog toga imaju problema u pronalaženju cura, ali su također izrazili želju da ih vide u akciji na samoj utakmici, što ćemo im naravno i omogućiti. Na naše iznenađenje, izazvali su prvotimce kluba na susret u njihovoj dvorani, što smo naravno prihvatili, ali gledajući s kojim žarom govore o tome, mislim da dečkima neće biti niti malo lako.“ – dodao je član Uprave KK „Borovo“ Siniša Đurić. Prilika je ovo bila igračima da se upoznaju sa djecom koja pohađaju ovu školu, ali su vrlo brzo kapitulirali pred navalom pitanja koja su, više ili manje, bila vezana uz košarku. 

„Osjećamo se odlično i drago nam je što smo posjetili djecu. Raduje nas što nas žele posjetiti na našoj utakmici i nadamo se da ćemo ovaj susret ponoviti u što skorije vrijeme.“ – naglasio je Mario Rajšić, kapetan prve ekipe. Iz kluba ističu i donaciju tvrtke Vasiljev d.o.o koja se pobrinula za slatka iznenađenja uoči nadolazećih blagdana.