Hrvatska
Košarkaši Broda umalo nadoknadili 29 poena protiv Đakova

Košarkaši Broda umalo nadoknadili 29 poena protiv Đakova

Autor: Josip Šebalj Photo: Josip Šebalj

Kakva zadnja četvrtina

KK "Brod" – KK "Đakovo" 85:86 (16:25, 35:53, 51:76)

Od nove sezone u Drugoj ligi – istok igrat će košarkaši Broda za koje će prvenstveno nastupati juniori i kadeti uz nekoliko mlađih seniora. Razlog je da mladi igrači kroz seniorsko natjecanje na drugoligaškom istoku stječu potrebno iskustvo. Kao priprema za početak nove sezone u Drugoj ligi – istok momčad Krunoslava Rimca igrala je utakmice Kupa Slavonije i Baranje te je u prvom polufinalnom susretu na domaćem terenu s minimalnih 86:85 poražena od Đakova koje je prošle sezone u ovoj ligi osvojilo 2. mjesto i malo im je nedostajalo do obrane naslova.

Odličnu utakmicu odigrali su mladi košarkaši Broda koji su u prvom polufinalnom susretu Kupa Slavonije i Baranje s minimalnih 86:85 poraženi od favoriziranog Đakova. Još je trener Krunoslav Rimac bio bez: Hrvoja Raspasovića, Luke Balena i Fabijana Pitlovića, dok je kod Đakovčana izostao samo Dino Radoš. Od nove sezone Brod će s juniorima i kadetima uz nekoliko mlađih seniora po prvi puta igrati u seniorskoj Drugoj ligi – istok u kojoj je Đakovo glavni favorit za naslov. Ako je suditi prema ovoj utakmici, onda trener Rimac može biti vrlo optimističan uoči početka novog prvenstva. Premda su Đakovčani koje vodi osječki stručnjak Goran Gunjević u završnici 3.četvrtine imali prednost od 29 koševa, uporni Brođani uspjeli su se vratiti i smanjiti na minimalnih i konačnih 86:85.

 

Od nešto malo starijih u ekipi Broda s 22 godine su Hrvoje Raspasović i Matko Jagar, dok Karlo Nužda ima 20, a godinu manje Luka Balen i Ivan Hlišić koji su prošle sezone bili juniori. Od početka su košarkaši Đakova bili u vodstvu te je prva četvrtina završila u njihovu korist s 25:16, dok je na poluvremenu bilo 53:35. U trećem periodu gosti predvođeni odličnim Antunom Hrkačem i tricom Ivana Goluže u 29. minuti imaju velikih +29 za 76:47, dok se sa 76:51 ušlo u posljednjih 10 minuta. Tada je gostujući trener Gunjević na klupi ostavio Hrkača, Hajdukovića i Škrinjarića, dok su mladi Brođani sjajno odigrali do kraja utakmice. U 31. minuti Đakovo je imalo 80:51, a do kraja utakmice u preostalih 9 minuta gosti su postigli samo 6, a domaći čak 34 koša. Sjajne dionice u tom periodu imali su kod igrača trenera Krunoslava Rimca: Petar Trtolja, Stjepan Balen, Karlo Sudić, Sven Pavić i Karlo Nužda. Oni mogu žaliti što utakmica nije trajala još samo malo duže jer bi u tom slučaju imali prigodu doći do preokreta i velike senzacije. U sastavu Đakova koje je ukupno ubacilo 8 trica samo 6 postigao je Antun Hrkač za njegovih 20 koševa, dok su Filip Škrinjarić i Jakov Marijanović ubacili po 12, a Petar Kozić i Stjepan Hajduković svaki po 10 poena.

Kod mladih košarkaša Broda odličnu utakmicu odigrao je Petar Trtolja koji je ubacio 22 poena, dok su do njega jednako dobri bili Karlo Sudić i Sven Pavić koji su svaki postigli po 19 koševa. Ukupno su igrači trenera Rimca ubacili 9 trica od čega Pavić 4, a uz njih su po 9 poena još postigli Karlo Nužda i Stjepan Balen.

Košarkašima Broda ove utakmica Kupa Slavonije i Baranje bile su odlična priprema za početak nove sezone u Drugoj ligi – istok. S druge strane Đakovo će u finalu kupa na regiji istok igrati protiv boljeg iz drugog polufinala u kojem su prvoligaši Marsonia i Vijednosnice Osijek.