Time-out
Košarkaši Zadra uzvratili podršku senzaciji Australian opena, sugrađanki Bernardi

Košarkaši Zadra uzvratili podršku senzaciji Australian opena, sugrađanki Bernardi

Autor: Branko Tabak

Bernarda je velika navijačica KK Zadar.

Mlada tenisačica Bernarda Pera, Zadranka s američkim državljanstvom, preko noći je postala hit tema u teniskim i sportskim krugovima, a i šire. Bernarda se plasirla u 3. kolo Australian Opena što joj je najveći uspjeh u karijeri. 

Živi i trenira u Zadru, s vremena na vrijeme ode i do SAD-a, a jedan dio sportske karijere usavršavala se u Nizozemskoj.

I dok se hratska javnost tek upoznaje s Bernardom, čiji je otac Valter 1990. prodao sve što je imao u SAD-u, vratio se u domovinu i stavio na raspolaganje  hrvatskim oružanim snagama, Zadrani i te kako dobro znaju za nju.

Među njima su i košarkaši Zadra koji su Bernardi s treninga poslali podršku i čestitku.


Bernarda je čest gost Višnjika, a preko društvene mreže Instagram prati KK Zadar kao i brojne bivše i aktualne košarkaše Zadra. 

Snažna poveznica košarkaša i tenisačice je Jure Šango kondicijski trener Zadra, ali i košarkaške reprezentacije Hrvatske, koji brine i o kondicijskoj pripremi zadarske teniske senzacije.

U kolovozu prošle godine u intervjuu za Zadarski list progovorila je o mogućem igranju pod hrvatskom zastavom.

- Želja kod mene postoji. Definitivno. Ali u ovom trenutka, u srcu sezone, ne želim razmišljati o tome. Nakon toga ćemo vidjeti što ćemo napraviti.

Čini se kako je uzimanje državljanstva SAD-a bio dobar potez?

- Svakako. Njihov savez mi je financijski pomagao, također i u uvjetima treninga.  Nije to bila nešto veliko, ali s obzirom da u Hrvatskoj nisam dobila ništa, to je za mene bila velika stvar, rekla je Pera za Zadarski list.

S hrvatskim državljanstvom ili bez njega, sigurni smo da ćemo Bernardu i dalje viđati na utakmicama košarkaša Zadra i da će biti gošća kluba na prvoj utakmici na kojoj se pojavi nakon uspjeha karijere ostvarenog na Australian openu. 


Runnin through the 6 w my woes

Objavu dijeli Bernarda Pera (@bernardapera)