Hrvatska
Košarkaška poslastica u Gradu na Dunavu

Košarkaška poslastica u Gradu na Dunavu

Autor: Vukovar basket (Siniša Đurić) Photo: Vukovar Basket (Siniša Đurić)

12 ekipa na Vukovar basketu 3x3

Narednog vikenda u Vukovaru će se održati košarkaški 3X3 turnir koji će, u organizaciji udruge „Vukovar basket“, ugostiti 12 seniorskih ekipa. 

Udruga je osnovana u prosincu prošle godine od strane zaljubljenika u košarku, željnih događanja, urbane atmosfere, publike i navijanja. 

„Cilj naše udruge je utjecati na razvoj ulične košarke i probuditi košarkaše u svima koji to nose u sebi, privući publiku i organizirati više puta godišnje male i velike turnire na kojima će se pojaviti seniori, djeca te veterani, igrati košarku i družiti se. Konačan cilj je povećati zainteresiranost, prvenstveno djece, za uličnu košarku kao podlogu bavljenje košarkom.“ – istaknuo je predsjednik udruge Tomislav Kukuljica. 

Premijerni događaj ovih sportskih entuzijasta je 3x3 turnir koji se u subotu s početkom od 14 h igra na Sportskom centru „Lijeva bara“ u Vukovaru. Osim seniora, na turniru će u revijalnom dijelu nastupiti i šest kadetskih ekipa, a za sve one kojima košarka nije dovoljan mamac, organizatori su pripremili pića za djecu i odrasle, roštilj, kao i cjelodnevnu glazbenu zabavu uz DJ-a.