Hrvatska
Regija
Košarkaški klasik u Zagrebu

Košarkaški klasik u Zagrebu

Autor: KK Cibona

Mogu li Vukovi do novog trijumfa?

U šestom kolu ABA lige očekuje nas pravi košarkaški klasik. Košarkaši Ciboneu Draženovom domu ugostit će momčad Partizana. Vukovi su u pozitivnom ritmu te stri uzastopne pobjede idu po nove bodove. Trener Slobodan Subotić imat će sveigrače na raspolaganju i njegova momčad spremno čeka dvoboj protiv starihrivala.

- Pred nama je jako teška utakmica. Partizan smoveć upoznali na Superkupu u Baru. Izgubili smo od njih iako smo jako dobrootvorili utakmicu (12-0) te na kraju u zadnjoj četvrtini pali. Dosta izmijenjenamomčad s dolaskom Amerikanca - kazao je Subotić najučerašnjoj konferenciji za novinare.

Partizan je ekipa koja puno daje, ali puno i prima koševa. Žele štoprije završiti napad s puno šuteva u kontri i šuteva za tri. Daju 95 koševa poutakmici što je velika brojka.  Moramo biti koncentrirani isključivo naobranu i kako zaustaviti njihovu tranziciju i brze šuteve - rekaoje Subotić o momčadi Partizana te zaključio – Najveća opasnostprijeti od dva Amerikanca, Millera i Williams-Gossa koji imaju slobodukreiranja, idu jedan na jedan i tu su dosta jaki. Imaju i domaće igrače čiji sušutevi jaki, prije svega bi izdvojio Marinkovića koji je u Zadru imao 7-8trica. Ako mislimo dobiti utakmicu moramo odigrati na nivou na kojem znamo imožemo, ukoliko se budemo nadigravali s njima nećemo imati šanse. Treba bitikoncentriran svih  40. minuta.

Jedan od boljih igrača u redovima ovosezonske Cibone, Amerikanac ClevelandMelvin, očekuje tešku utakmicu.

- Bit će to veliki izazov za nas. U zadnje vrijemejako dobro treniramo i pripremamo se za utakmice. Ako se držimo koncepta iplana igre mislim da možemo do nove pobjede.

Utakmica je na rasporedu u petak, 27.listopada u 18:00 sati uz direktan prijenos na Arena Sportu.Ulaznice možete kupiti putem sustava ulaznice.hr ili na blagajni KCDražen Petrović koja će biti otvorena od 16 sati na dan utakmice.