Hrvatska
'Košarkaški tramvaj' na relaciji Cibona-Cedevita

'Košarkaški tramvaj' na relaciji Cibona-Cedevita

Autor: Branko Tabak

Isti grad, drugi klub.

Cedevita za novu sezonu slaže dvije momčadi. Jednu, s kojom će igrati HT Premijer ligu i koju će voditi Slaven Rimac i drugu za ABA ligu i Eurokup čiji je zadatak pod vodstvom Sita Alonsa izboriti Euroligu.  Broj vijesti poput ove sljedećih dana bit će napretek.

Naime, iz Cibone u Cedevitu preselio se Andrija Ćorić.  Novi klub Andriju je na službenim web stranicama predstavio ovako:

-  Riječ je o 198 cm vis kom igraču, rođenom 1. veljače 1995. godine u belgijskom gradu Antwerpu, koji igra na poziciji krila. Ćorić je protekle dvije sezone igrao za Cibonu, a prije toga nastupao je za Široki. Andrija Ćorić je potpisao trogodišnji ugovor.

U sezoni 2017./2018. Ćorić je u ABA ligi u prosjeku bilježio 2.8 poena, 1.4 skoka i 0.5 asistencija za 8.5 min. po utakmici, a u HT Premijer ligi imao je prosjek od 8.0 poena, 2.4 skoka i 1.2 asistencije za 15:13 min.

2013. godine Ćorić je s reprezentacijom Hrvatske na U18 Europskom prvenstvu osvojio srebrnu medalju, a na U17 Svjetskom prvenstvu 2012. godine s Hrvatskom je osvojio broncu.

Jasno je da će Ćorić biti na dispoziciji Slavenu Rimcu.  'Košarkaški tramvaj' na relaciji Cibona - Cedevita u oba smjera prevovozit će tijekom ljeta još igrača. Prema informacijama s kojima raspolažemo uskoro bi se Ćoriću trebao priključiti suigrač iz Cibone Domagoj Bošnjak.  U medijima se već pojavila informacija kako će Nik Slavica i Marko Arapović Cedevitin dres zamijeniri Ciboninim. U igri za povratak u Draženov dom je još jedan 'pokajnik' Lovro Mazalin. Riječ je o igračima koji su, ne tako davno, procijenili kako je za njihov košarkaški razvoj najbolje napustiti Cibonu i skrasiti se u Cedeviti.