Hrvatska
Kovač nadmudrio Bralića u izravnom dvoboju za finale - Medveščak i Ragusa odlučuju o tituli

Kovač nadmudrio Bralića u izravnom dvoboju za finale - Medveščak i Ragusa odlučuju o tituli

Autor: Saša Ćirić

Premijer ženska liga.

Prvenstva se polako primiču svom kraju, pa tako i ono u ženskoj premijer ligi. Dok je dubrovačka Ragusa već imala sigurnu kartu u džepu za finale, drugog putnika u finale morali smo čekati sve do večeras. U izravnom dvoboju su se tako našle ekipe finalista Kupa Ružice Meglaj Rimac, ŽKK Šibenik, te zagrebački Medveščak. U prvom susretu lige za prvaka koji se igrao prije mjesec i pol dana u Zagrebu Medekice su slavile rezultatom 73-63. Kako su u današnji dvoboj Zagrepčanke ušle s omjerom 6-3 a Šibenčanke s 5-4, matematička računica je bila jednostavna - curama s Baldekina je bila potrebna pobjeda od 11 i više poena razlike.

Iskusni lisac Viktor Kovač je znao da je najbolji način obrane - napad. Umjesto branjenja tih +10, od samog starta je zaigrao na pobjedu. Od početnog podbacivanja su djevojke u ljubičastim dresovima bile agresivnije u obrani i konkretnije u napadu, pa se na prvi odmor otišlo s +6 (17-23). Ključna je bila druga četvrtina, u kojoj su gošće snažnim pritiskom na vanjsku liniju Šibenčankama usporile protok lopte, te su djevojke Stipe Bralića bile prisiljene uzimati vrlo teške šuteve pri isteku kraja napada. Na odmor se otišlo s visokih +21 za gošće (26-47). Premda su na samom otvaranju Medekice otišle na 25 poena prednosti, Šibenčanke su pokušale pritisnuti i vratiti se u utakmicu. U jednom trenutku su srezale zaostatak na samo 12 poena (44-56), no za više od toga nisu imale snage. Zagrepčanke se ponovno odvajaju na dvadesetak poena razlike, što su očuvale do samog kraja utakmice.

Konačni rezultat je 55-74, a Medveščak su do pobjede sa po 22 poena vodile Lea Hajdin (15 skokova) i Ana Mandić (13 skokova), a 17 poena je dodala rođena Šibenčanka Anđela Strize. Kod domaće ekipe sve poene su ubacile četiri igračice - Ivana Ujević (16), Iva Cigić (15), Kendriana Washington (13, 13 skokova) te Jovana Jeremić (11, 6 asistencija).

Foto: Screenshot HKS

U ligi za ostanak je ono najbitnije riješeno. Ligu nakon 15 sezona kontinuiranog natjecanja napuštaju djevojke iz ŽKK Zadar.


Foto: Screenshot HKS