Hrvatska
Kraj je blizu... Cedevita u 'latino ritmu' došla na korak od finala. Zadar zaleđen na minus 39!

Kraj je blizu... Cedevita u 'latino ritmu' došla na korak od finala. Zadar zaleđen na minus 39!

Autor: Paulo Sarić

Kakvu utakmicu odigrali Dalmatinci dobro oslikava činjenica da – nisu imali niti jednog dvoznamenkastog igrača.

Cedevita je u drugom susretu polufinala doigravanja prvenstva Hrvatske pred 287 gledatelja svladala Zadar rezultatom 96-57 i došla na korak od velikog finala. Za razliku od prvog susreta u kojemu su Rimčevi momci promašili sve što su promašiti mogli, u Zagrebu su ih služile nišanske sprave, pa su sve priče o dalmatinskom dišpetu i „divljoj“ igri gosti pale u vodu već nakon sedam minuta igre.

Zadrani su krenuli bez Luke Božića u petorci, dok se s druge strane na parketu od prve minute pojavio Justin Cobbs koji je zbog problema sa skočnim zglobom odigrao 'samo epizodu' u nedjeljnom okršaju na Višnjiku. Prvih je nekoliko minuta proteklo u izjednačenoj igri, no čim su gosti iskoristili bonus do izražaja je počela dolaziti veća kvaliteta Cedevite. Krušlin je s osam poena dao zamah svojoj momčadi koja je do kraja četvrtine ostavila suparnika bez koša i odmaknula se na dvoznamenkastu prednost koju nije ispuštala do samog kraja.

Serija 'Vitamina' protegla se na 18-0 pa je na semaforu već u prvoj minuti druge dionice svjetlilo 27-10, velikih i, pokazat će se nedostižnih, 17 poena viška. Krešini postulati očito nisu doprjeli do Nazorovih momaka...

Kontrola skoka ovaj put nije bila problem Zadranima, no protok lopte i šut za tri poena ponovno nisu bili na potrebnoj razini. Prvih deset gostujućih pokušaja iza linije 6,75 otišlo je „u ništa“, da bi sušu prekinuo tek kapetan Šime Špralja u 16. minuti.

FOTO: Basketball.hr

No, tad je već bilo prekasno.

Divno je biti nekome nešto! Uspješnica Latina zasigurno se vrtjela u glavi trenera Rimca pri pogledu na semafor koji je nakon nove trice i 15. poena u prvom poluvremenu inspiriranog Filipa Krušlina pokazivao 39-21, što je do velikog odmora dodatno naraslo na plus 22 (47-25).

Domaćini nisu imali namjeru tu stati pa su na početku drugog poluvremena dodali gas i u jednom trenutku imali i ogromnih 36 poena viška. Sve to, vjerovali ili ne, bez doprinosa Pullena i sa samo tri poena Cobbsa.

No, uz raspoložene Krušlina i Ramljaka, i uz ovakav Zadar, pomoć američkog bekovskog dvojca nije ni bila potrebna. Do kraja smo gledali odrađivanje posla Zagrepčana koji su u posljednjoj minuti tricom Mustapića s minus 39 ispratili Zadrane iz metropole.

Domaćine je do druge pobjede vodio raspoloženi Krušlin koji je susret završio s 23 poena i pet trica iz devet pokušaja, dok je Ramljak dodao 15 koševa uz sedam skokova i pet asistencija.

Gosti nisu imali niti jednog dvoznamenkastog igrača.