Europa i Svijet
Hrvatska
Krajnović nakon tri tjedna u Prievidzi osvojio svoj treći slovački trofej

Krajnović nakon tri tjedna u Prievidzi osvojio svoj treći slovački trofej

Autor: Branko Tabak

U finalu je srušio klub s kojim je osvojio prva dva.

Tri tjedna nakon preuzimanja Prievidze hrvatski stručnjak Krunoslav Krajnović osvojio je trofej u Slovačkoj. U finalu njegova je momčad pred domaćim navijačima nadigrala Lučenec 75-63. Nenad Delić je u pobjedi sudjelovao s 13 poena.

Podsjetimo, Krajnović je na klupi Prievidze naslijedio Tihomira Bujana moji se preselio u Handlovu.

Krajnović je na putu do finala srušio i aktualnog prvaka Slovačke, klub koji godinama dominira u nacionalnim natjecanjima, Inter iz Bratislave za čijim je kormilom Aramis Naglić.

Trenerski put Krunoslava Krajnovića donosimo vam uz pomoć Jabuka.tv portala. Krenuo je 1995. godine. Prvo je dvije sezone radio s kadetskom i juniorskom momčadi Zagreba, a od 1996. do 2005. godine bio je trener u omladinskom pogonu i Školi košarke Cibone. U rad sa seniorima krenuo je u Gorici, prvo je dvije godine bio asistent, a onda dvije godine prvi trener, da bi 2003/04. radio u zagrebačkom klubu Kaptolu.

Godine 2005. otišao je u Slovačku gdje je izgradio zapaženu trenersku karijeru. Prvo je vodio momčad Lučeneca, pa Spisske Nove Vesi, Žiline i Komarna. Nakon toga se vratio u Hrvatsku i 2011/12. vodio Svjetlost Brod s kojim je igrao i u Balkanskoj ligi. Godine 2013. opet se vratio u Slovačku i vodio momčadi Prievidze s kojom je igrao dva puta finale, zatim Handlove, te ponovno Lučeneca kojega je nakon deset godina vratio u Slovačku SBL ligu. Prošlu sezonu radio je na Kosovu gdje je vodio momčad Baškimija, a početkom ove je preuzeo momčad Širokog s kojim se razišao u ranoj fazi sezone.

S Lučenecom je bio prvak slovačke 2006. godine. Godinu kasnije s istim je klubom  osvojio slovački kup. U Slovačkoj je dva puta bio trener godine i četiri puta biran za trenera na All Staru.