Hrvatska
Regija
Kralj Henrik okrunio sve svoje dobre igre na Kosovu

Kralj Henrik okrunio sve svoje dobre igre na Kosovu

Autor: Branko Tabak

Pobjednik kupa i MVP...

Pa gdje je Henrik Širko? - zapitali smo kolegu Ozrena Maršića, glasnogovornika KK Split, tijekom završnice Kupa Krešimira Ćosića u Zadru.

- Na Kosovu, Peja - odgovorio nam je.  Jš uvijek, šteta, pomislili smo, dobro bi došao ambicijama i Splićana i Zadrana i Cibosa...

Par dana kasnije stiže vijest da je ljubimac splitske publike, kralj Henrik, sa svojim klubom osvojio Kup Kosova te da je izabran za MVP igrača Final Eighta.

Peja je klub koji je 2015. godine izbačen iz lige nakon čega je doživio financijski kolaps. Bio je to veliki udarac za grad i košarku na Kosovu u cjelini. Dominacija jednog kluba, Prištine, ligi je oduzela neizvjesnost.  Ove se sezone Peja vratila u Super ligu, a nakon nesuglasica koje je imao u Prištini, redove Širkovog kluba pojačao je najbolji igrač Kosova Darden Berisha. Iznenada, ambicije su porasle, Peja je postala jedan od glavnih kandidata za naslov, a to su pokazali i osvojenim kupom.

A taj završni turnir brilijantno je odigrao Henrik Širko. U četvrtfinalu je uz 28 poena imao 18 skokova i 3 asistencije i ukupnu valorizaciju 44. U polufinalu je uz 7 poena imao 8 skokova i 4 asistencije da bi u finalnoj utakmici protiv ekipe Ylli u pobjedi 79-54 sudjelovao sa 16 poena, 9 skokova i 3 asista.

Ovo je Širkov prvi klupski trofej kojeg je zapečatio i MVP naslovom.

Podsjetimo, Širko je sezonu započeo u Zaboku, ali nije stigao za Zabočane odigrati niti jedan susret jer stigao je poziv s Kosova.

U karijeri je još igrao za Šibenik, Kvarner, Zadar, Split i Peristeri.