Europa i Svijet
Hrvatska
Kraljevi su se poklonili Simonu

Kraljevi su se poklonili Simonu

Autor: Branko Tabak

Fantastična igra hrvatskog reprezentativca u dresu Anadolu Efesa.

U prvim utakmicama 4. kola Eurolige sinoć je pobjednik Zadar Basketball Tournamenta Anadolu Efes na svom parketu ostavio Reala na 60 poena i slavio s uvjerljivih 16 poena razlike 76-60). Briljirao je hrvatski reprezentativac Krunoslav Simon koji je postigao 17 poena uz devet skokova i pet asistencija.

Panathinaikos je slavio na gostovanju kod Zenita 79-89. Fantastičnu utakmicu ponovno je odigrao Nick Calathes koji je imao 15 asistencija.

Bayern je na svom parketu doživio uvjerljiv poraz od Himkija. Rusi su pobijedili 74-87. Alexey Shved je uz 19 poena imao devet asistencija i pet skokova.

Maccabi je stigao do značajne pobjede protiv Valencije 76-63. Sve veći prostor u igri Maccabija dobiva 18-godišnji Deni Avdija. Ovoga puta je za 16 minuta postigao šest poena uz tri skoka i jednu asistenciju.

Crvena zvezda je poražena od Barcelone pred svojim navijačima. Valja izdvojiti učinak Filipa Čovića u redovima Crvene zvezde (bez poena, jedan skok, dvije asistencije i tri izgubljene lopte) te Nikole Mirotića u dresu Barcelone (21 poen, šest skokova, dvije asistencije, jedna osvojena lopta, ali i šest izgubljenih). Hrvat Ante Tomić je za 11 minuta provedenih na parketu postigao četiri poena uz dva skoka.