Hrvatska
'Kraljica medija' Monika Vojvodić došla pomoći Požegi, Valentina Šimunić im uzela pobjedu iz ruku

'Kraljica medija' Monika Vojvodić došla pomoći Požegi, Valentina Šimunić im uzela pobjedu iz ruku

Autor: 034portal

Požega sve bliža Drugoj ligi.

Dvoboj s Podravcem bio je biti ili ne biti za Požežanke, javlja portal 034. Pobjeda bi ih vratila u igru za ostanak, poraz bi ih praktično već sada poslao prema drugoj ligi. Dogodilo se ovo drugo. Prvo poluvrijeme bilo je prilično negledljivo, posebice što se tiče igre Plamena, iako niti Podravac nije briljirao. Na samom početku Plamen je ostao bez svog prvog playa Laure Bašić koja je na kraju silom prilika šepajući odradila još nekoliko minuta, ali se to pokazalo kao možda i ključni trenutak utakmice. Plamen je ostao bez probijanja gostujuće obrane ulaskom pod obruč, pa iako je lopta išla dosta brzo, bilo je to lako braniti. A uz to je šut bio nepostojeća kategorija.

Dvije minute prije kraja 3/4 Britney Dunbar pogodila je tricu, bila je to prva za Pleman nakon nevjerojatnih 20 koje nisu pogodile. Smanjila je tada na 13 poena minusa i od tada je Plamen počeo igrati. Gošće su se uplašile pobjede, pogodila je i Monika Vojvodić sljedeću i nekako iz ničega Plamen se vratio u utakmicu. U posljednjoj četvrtini sjajna igra domaćih, uspjele su stići, povesti i imati napad minutu prije kraja za bijeg na +4 no ponovno su promašile otvoren šut i dale priliku Podravcu. U posljednjem napadu gošći domaće su imale samo jedan zadatak, ne dozvoliti sjajno raspoloženoj Valentini Šimunić da puca tricu, ali se dogodilo upravo to. Naravno da je sjajnu partiju zaokružila pogodivši to! Ostalo je 12 sekundi za posljednji napad, u njemu su Požežnke ponovno imale čak tri prilike za šut, ali na kraju nisu uspjele i slobodno možemo reći da su se tako oprostile od Prve lige.

Valentina Šimunić - Foto: FIBA 

– Ono kako smo mi odigrali prvo poluvrijeme je nedopustivo, ispod svake razine. Ali zato moram curama čestitati na drugom poluvremenu, odigrale su odlično, borile se za svaku loptu, odradile sve dobro ali onda na kraju nije bilo ni iskustva ni kvalitete da to na pravi način privedemo kraju. Prošle sezone su se neke bunile što nisu dobivale lopte u završnici, sada bi im trebalo biti jasno zašto je to tako. Šut nas nikako nije služio, ne mogu zamjeriti Moniki ništa, došla nam je pomoći upravo svojim odličnim šutom, ali ta prva utakmica u novom klubu ju je sputala. Nakon početnih promašaja kasnije nije ni pucala kada je imala otvoren šut, slično je i s Berger koju su puštali da puca iako ona to može pogoditi, ali je nedostajalo hrabrosti. Nažalost ponovno smo imali ozljedu, odmah na početku nam se ozljedila Laura.. Stvarno bih volio da barem jednu utakmicu odigramo kompletni od početka do kraja. Nažalost s ovim porazom je sezona za nas završena, odradit ćemo do kraja pošteno. Čestitam Podravcu na pobjedi i sretno u nastavku sezone – izjavio je Vladimir Englman, trener Plamena.

– Utakmica koju smo jako dobro otvorili i isto tako zatvorili, bili smo puno bolja i kvalitetnija ekipa. Neke sitne detalje nismo mogli obraniti, naših puno faulova ih je dovelo do izjednačenja. Čestitam svojoj ekipi na fer i korektnoj igri, na borbi i naravno na pobjedi. Požegi želim više sreće u sljedećoj utakmici – kratak je bio trener Podravca Ivica Malnar.


- Ušli smo mekano u utakmicu, nismo od početka igrale kao u zadnjoj četvrtini. Ozljedila sam se u 3 minuti, uganula sam zglob, nakon toga sam se pokušala vratiti, ali nažalost nije išlo. Nova smo ekipa bilo je dosta promjena u ekipi iako smo ovaj tjedan odradili odlične treninge. Nažalost nespretno smo izgubili u zadnjim sekundama utakmicu –  komentar je Laure Bašić nakon utakmice.

Plamen Požega - Podravac Gigant 57:58 - statistika